De achtertuin van Jan Wolkers – Jan Wolkers, Machteld van Gelder

Gepubliceerd op

achtertuin_van_jan_wolkers_9789047617402_enkel_high

Jan Wolkers is voor Villa Achterwerk twee seizoenen lang (in 2002 en 2003) op ontdekkingstocht geweest in zijn Texelse tuin. Wanneer Wolkers vertelt over de natuur wordt alles wat gewoon is bijzonder, wat klein is groot en wat lelijk is mooi. Deze onvergetelijke avonturen zijn gebundeld in “De achtertuin van Jan Wolkers”

Speciaal voor de heruitgave van dit bijzondere boek met dvd schreef Karina Wolkers een extra hoofdstuk over de achtertuin tien jaar later.

In het begin van dit boek staat een email van een jonge fan die Jan Wolkers wil ontmoeten om samen rupsen te kijken. Wat bijzonder om dit voor in het boek te plaatsen, zou het de aanleiding zijn van de heruitgave? Of om te laten zien dat jonge kinderen werden geïnspireerd door Jan Wolkers.
Dit mooie vormgegeven boek met foto’s van Texel is een bijzonder boek. Je voelt dat mensen er lang mee bezig zijn geweest om er nu weer iets moois van te maken. Met foto’s en tekeningen en een plattegrond van Texel. Ik heb het boek in de hand genomen en toen ook de DVD gelijk bekeken. Dat bleek handig te zijn want in het boek zie je een plattegrond van de tuin en een korte samenvatting van elke aflevering van de serie die de VPRO toen uitzond. Ik heb ze toen af en toe gezien en nu steeds een paar afleveringen achter elkaar bekeken. De sfeer is bijzonder en de manier van vertellen ook. Het was gewoon mooi om alles terug te zien en een heerlijke afwisseling van al die dierenprogramma’s met wilde dieren die aan de andere kant van de wereld leven. Jan Wolkers houdt het klein. Mét spuugbeestje (dit blijft mijn favoriet) en die lieve knuffelegeltjes. Gewoon in zijn achtertuin. Gewoon op Texel.
Het verhaal van Karina ontroerde mij, ze haalt herinneringen op aan een tijd die voorbij is. Ze vertelt hoe de beroemde tuin van Jan ontstaan en uitgebreid is en dat maakt het verhaal helemaal af.

Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047617402
Inhoud: een boek met 31 pagina’s en een DVD
Prijs: Tot 1 januari 2015 van € 19,95 voor € 17,95!

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.