Luisterboek Myrthe van der Meer – Paaz

Gepubliceerd op

PAAZ

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses – een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat.

Myrthe van der Meer werkte als redacteur bij een literaire uitgeverij toen ze na een burn-out vijf maanden lang op de paaz opgenomen werd. Haar autobiografische debuut ‘PAAZ’ werd binnen korte tijd een bestseller.

Voorgelezen door Myrthe van der Meer zelf.

Het boek PAAZ begint als Merel bijna op vakantie `mag` gaan, je voelt de spanning die in de vrouw zit en merkt dat er meer aan de hand is dan ze in eerste instantie laat werken. Ook de manier waarop haar collega´s haar op vakantie sturen is bijzonder.
De wat hese stem van Myrthe van der Meer waarin je kunt horen dat het niet zomaar een verhaal is wat ze vertelt, het is haar verhaal en het is niet te bevatten. Het is een kijkje binnen een afdeling die veel mensen willen mijden, ze doorbreekt vooroordelen en aan de andere kant bevestigd ze ander vooroordelen enorm. De vage antwoorden die ze krijgt bij opname, de bijzondere mensen die ze ontmoet en de hoop die nooit verdwijnt maakt van dit boek een bijzonder document.
Ik had van tevoren bedacht dat ik dit boek graag als luisterboek wilde `lezen` omdat het door Myrthe zelf voorgelezen wordt. Wat ik niet bedacht had is dat het nu nog heftiger binnenkomt. Ze is heel direct en adrem, kan beeldend vertellen en ik heb genoten. Met kippevel.

Uitgeverij Rubinstein

ISBN/EAN: 9789047617266
Prijs: € 26.95
Media: 9 cd-luisterboek

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.