Dwaze dates of echte liefde – Krista Van Der Hulst

Gepubliceerd op

dwaze dates

Krista van der Hulst (1981) schreef in haar jeugd al diverse verhalen.

Na haar studies Bouwkunde en Sociale Wetenschappen is tijdens haar werkende leven het schrijven op de achtergrond geraakt. Nu heeft ze deze passie weer opgepakt.

Krista woont met haar vriend in Utrecht. ‘Dwaze dates of echte liefde’ is haar debuutroman.

Lieke, een 28 jarige tekstschrijfster bij een vrouwenblad, moet een nieuwe start maken na de verbroken relatie met haar vriend Mark. Haar vriendinnen Andrea (de naïeve katten en kindervriend) en Natasha (de mannenvreter) pro-beren haar te helpen. Gedrieën stappen ze middenin de soms hilarische wereld van versieren en versierd worden.

Terwijl Lieke wegwijs probeert te worden in een doolhof van daten, mannen en seks, worstelt ze met haar positie op haar werk. Ze krijgt de kans van haar leven, maar die kan ze pas waar maken als ze onder ogen ziet wat ze mist. De positie in haar waterpolo team staat onder druk evenals de relatie met haar ouders.

Lieke gaat op zoek naar antwoorden die allesbepalend zijn en moet heel wat kikkers kussen om te ontdekken wie er bij haar past… en wat ze wil in het leven en de liefde.

Dwaze dates of echte liefde: een roman met een lach en een traan over grote liefdes, vriendschap en ambitie die je doet meeleven met de sympathieke heldin. Herkenbaar, romantisch en een beetje stout.

Het zou een recept kunnen zijn, zo verloopt het leven van Lieke in het boek dwaze dates of echte liefde. Men neme een knappe ex, 2 heel verschillende vriendinnen, een dosis humor, een vleugje sportiviteit en een eetlepel sex. En een aantal mannen die op haar pad komen.
Lieke woont samen maar wordt door haar vriend uit huis gezet. Het lijkt alsof ze na een relatie van jaren weer alleen is maar het was “maar”1 jaar.
Omdat het zijn huis is gaat ze bij haar bijzondere vriendin Andrea wonen en stort ze zich in het uitgaansleven. Dat levert leuke verhalen op, ontmoetingen met mannen.
Op haar werk krijgt zee en nieuwe uitdaging die ook nog eens met ‘oude liefdes’te maken heeft…genoeg aan het hoofd voor deze jonge meid en een leuk en verrassend einde.

Ik kende Krista van der Hulst niet, het is ook haar debuut maar ik vind haar schrijfstijl prettig lezen. Soms een beetje eenvoudig en problemen worden gemakkelijk opgelost. Heerlijk dat dat kan!
Ik vond het begin van het boek vlot en direct, het middenstuk een beetje lang en het einde….daar ontbrak een stukje aan. Ze zegt namelijk (hoe zeg je dit zonder spoilers weg te geven?) dat ze ‘het’netjes af zal handelen maar daar lees je niets over. Dat vond ik jammer.
Het boek ziet er mooi uit, de foto op de cover geeft het verhaal duidelijk weer en de titel vond ik erg toepasselijk. Ik ben benieuwd naar het volgende boek van Krista van der Hulst.
Het is trouwens een boek dat mede tot stand is gekomen dankzij de aandeelhouders van tenpages.com. Zij worden op het eind ook allemaal genoemd. Leuk om te lezen dat nieuwe auteurs zo een kans krijgen.

Uitgeverij Zilverspoor
ISBN: 9789490767433
Pagina’s; 279
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.