Geen gezeur, meer wijn! – Anna, Caro en Esmee

Gepubliceerd op

Geen gezeur, meer wijn!

ANNA (42), CARO (40) en ESMEE (40) ontmoetten elkaar 20 jaar geleden tijdens hun studententijd. Ze wisten al snel dat ze types voor elkaar waren. Kenmerken: gehaast, hoge hakken, niet te serieus, altijd in voor ‘nog een wijntje’en dus blijvers op feestjes. Sindsdien is hun leven behoorlijk veranderd, de vriendschap niet. Ze zien elkaar alleen veel te weinig en dus schrijven ze. Ze hebben dan ook genoeg aan hun hoofd: scheiding, internetdaten, brutale kinderen, carrièrestress, te weinig seks. Maar ach… af en toe kun je er maar het beste gewoon lachen: geen gezeur, meer wijn!

Anne, Caro en Esmee vertellen verschillende verhalen over hun fantastische rotleven.
Ze vertellen over hoe het is als je in de veertig bent. Het schijnt dat je dan door twintigers in het uitgaansleven als milf gezien wordt.
Ook de herinnering van uitspraken die je moeder vroeger deed en jij nu (tot je schrik) ook doet aan je eigen kinderen worden uitgebreid verteld. De ervaringen met hun pubers worden ook uitgebreid besproken. Van niet meer zo hip zijn tot sociale media en het voor de pubers zooooo uit zijn van Facebook. Ook het gebrek aan of het hebben van helemaal geen seks meer wordt onderling verteld. Inclusief tips en hoe hun ervaringen ermee zijn. Strandtripjes gaan ook meestal niet zoals ze verwachten en vakanties al helemaal niet.

In “Geen gezeur, meer wijn”, wordt op hilarische wijze hun niet altijd fantastische leven vertelt. Of ik heel blij word van het vooruitzicht naar de puberteit vraag ik me af. Maar erom lachen kon ik zeer zeker. Ook de lijstjes die erin staan met “complimenten”, uitspraken van zieke mannen en moederleugens zijn enorm grappig. Ik vind sommige dingen die besproken worden heel herkenbaar. Niet alles, maar ben dan ook nog lang geen veertig.

Uitgever: The House of Books
ISBN: 978904437487
Pagina’s: 159
Prijs: € 17.50

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.