Maanwandeling en andere bijzondere verhalen – Ruud Kooistra

Gepubliceerd op

maanwandeling
In dit boek vind je verhalen dichtbij de werkelijkheid, met een vleugje fantasie. Van een goed gesprek met de maan tot een lachbui op een terras, of een scène bij een haringkar. Ook een toevallige ontmoeting met een chagrijnige kabouter alsmede een behulpzaam vrouwtje levert mooie en ontroerende vertellingen op. Door een mooie afwisseling tussen dialoog en verhaal laat Ruud Kooistra zijn verhalen echt tot leven komen. Zijn verhalen in Maanwandeling zijn een verademing, een rustpuntje in een drukke, levendige tijd. Om lang van te genieten.

Het boek maanwandeling bevat 23 korte verhalen geschreven door een man die de dagelijkse dingen in mooie woorden weet samen te vatten. Je ziet het voor je ogen gebeuren hoe hij met zijn hondje Harry een wandelingetje door de buurt maakt en alles in zich opneemt om er daarna een mooi verhaal van te maken. Zijn woordspelingen zijn vindingrijk en heerlijk alledaags en ontroerend. Soms had ik gewild dat de verhalen iets langer waren omdat ze ineens stoppen. Ik wil dan weten hoe het verder gaat met Ruud, Harry en zijn vrouw Pien. Mooi hoe hij de mensen en dieren uit zijn omgeving in de verhalen betrekt. De gesprekjes blijven leuk. Of hoe hij zich weer uit een situatie redt met krakende schoenen of wat er precies in de watertoren stond…Is het de watertoren van Delden? Komt het toch een beetje dichtbij voor “de familie uit Twente”. Ik hoop dat Ruud Kooistra door gaat met schrijven van deze verhalen, ze houden me met beide benen op de grond.

Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789402213775
Pagina’s: 92
Prijs: €14,95

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Maanwandeling en andere bijzondere verhalen – Ruud Kooistra

    Jolanda Malipaard said:
    29 januari 2015 at 20:32

    wat een heerlijk boek, je wandelt door de verhalen heen, veel herkenning. Mooie emoties, tranen van het lachen een een traan van droevenis. Alles loopt onder de maan door. Het boek ik Ruud, wanneer je Ruud kent. Een echte aanrader. Mijn favoriet is de draad, een prachtig verhaal. De lach blijft op je wangen van de dame op de stoel 😉 de kindjes op school, ach alles is zo heerlijk geschreven. Bedankt Ruud, op naar het volgende boek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.