Maria, een vrouw zoals jij – FEM

Gepubliceerd op

untitled

Maria een vrouw zoals wij is een bijzonder geschenkboek over wat Maria, de moeder van Jezus, betekent voor mensen van nu.

Ineke ter Heege, Elise Mannah en Elly Zuiderveld-Nieman toeren door het land met de theatervoorstelling De Mariamonologen. Een voorstelling waarin ze hun eigen verhalen over Maria vertellen. Waarbij ze door middel van muziek en voordracht ingaan op de invloed die zij heeft (gehad) op mensen van alle tijden en in het bijzonder op vrouwen van nu. Sommigen zien vooral de hoogzwangere Maria, of de liefdevolle moeder, anderen zien juist een strijdbare Maria of Maria die de Argentijnse dwaze moeders inspireerde. Al deze associaties krijgen een plekje in de voorstelling waardoor het een heel eigentijds karakter krijgt.  Het cadeauboek Maria een vrouw zoals wij is gebaseerd op de voorstelling, maar staat geheel op zichzelf. Het mooie hardcover boek bevat beelden en liedteksten uit De Mariamonologen maar ook persoonlijke reflecties van Elise, Elly en Ineke.

In dit kleine kadoboekje lees en beleef je de verhalen van andere vrouwen en hun ervaringen met deze vrouw. Maria werd bekend in de bijbel toen ze zwanger werd van Jezus. Vrouwen van nu vragen zich af hoe zij het verhaal van leven en lijden van Jezus ervaren heeft. Elke pagina is mooi uitgewerkt en een kadootje op zich. Verhalen worden afgewisseld met foto’s schilderijen en liederen. Daarnaast lees je reacties van bekende Nederlandse vrouwen.

Ik ben helaas niet naar de voorstelling geweest, ik had het graag willen zien en beleven. Heel leuk is de pagina over een andere bekende Maria, Maria von Trapp van the sound of Music. Het boek eindigt met het mirakel van de mariakaakjes. Een hele mooie afsluiter.
Dit boek is een heel mooi document aan een bijzondere vrouw door de vrouwen van nu.

Uitgeverij Ark Media
ISBN: 9789033817366
Pagina’s: 48
Prijs: € 9,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.