Obsessies – Schrijfatelier Alicia

Gepubliceerd op

Obsessies

De verhalen in deze bundel zijn geselecteerd uit de schrijfwedstrijd ‘Obsessie’, georganiseerd door Schrijfatelier Alicia, met in de jury de bekende schrijfster en psychologe Yvonne Kroonenberg.

De bundel ‘Obsessies’ is puur genieten van opmerkelijk talent, vol bijzondere verhalen die dikwijls vanuit een originele invalshoek geschreven zijn.
Een bonte mengeling van fictie en non-fictie waarbij de auteurs niet schuwen tot het uiterste te gaan.

Fascinaties met getallen, kleuren, beroemdheden, voorwerpen of geliefden worden verrassend beschreven, maar ook waargebeurde ontroerende bekentenissen ontbreken niet.
Duidelijk wordt hoe een obsessie de mens in de greep houdt…

49 Auteurs hebben hun verhaal geschreven voor deze mooie bundel van 281 pagina’s.

Het mooie van verhalenbundels is dat je steeds in de denkwereld van een andere auteur mag verblijven. Ik heb deze bundel gelezen, elke dag een of meerder verhalen en heb heel veel obsessies van mensen gezien. Toen ik de cover zag dacht ik eerst dat het over erotiek zou gaan maar het gaat over allerlei onderwerpen. Van iemand die gestalkt wordt tot een echtpaar dat servetten steelt. Het zijn echt korte verhalen van elke keer een paar bladzijden. Het zijn er bijna vijftig en ik heb me er prima mee vermaakt. Bij sommige verhalen merk je de onervarenheid van de auteur en bij andere verhalen is dat weer niet. Yvonne Kroonenberg was bij de selectie betrokken en wat mij betreft is dat goed gelukt. Een leuke en afwisselende bundel voor op mijn nachtkastje.
Nadeel vond ik wel dat het boek vrij strak gebonden is. Dat leest niet altijd even prettig.

Uitgeverij Schrijfatelier Alicia
ISBN 978 90 818822 8 6
Pagina´s 281
Prijs € 17,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.