Drägan Duma, zij die hoort – Patty van Delft

Gepubliceerd op

dragan duma

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit echt gekend.
In de nacht van haar zestiende verjaardag schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.
Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.
Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Keer op keer schiet Jill ’s nachts wakker van de nachtmerries over het ongeluk waarbij haar moeder is omgekomen. Ze ziet nog steeds voor zich hoe het bloed van haar moeder op de autoruit terecht kwam en ze voelt nog steeds de angst van toen. Jill heeft het ongeluk overleefd en is van pleeggezin naar pleeggezin gegaan. Ze sluit zich hierdoor af van de wereld om haar heen.
Jill is nu vijftien en woont samen met drie andere jongeren, Jacco, Nina en Virola, zij weten niets van Jills verleden. Ze werkt bij een boekenwinkel en is dan ook gekopboeken. Vooral die over draken spreken haar erg aan.
Wanneer Jill ’s nachts wakker wordt, ziet ze door haar raam een draak staan. Ze gaat met de draak en zijn ridder mee naar Drägan Duma. Daar krijgt ze te horen dat ze haar gaan testen om te kijken of ze een opleiding kan volgen om een Drägannymare te worden. Bij de test wordt gekeken of Jill magie of krachten bezit. Het blijkt dat ze Armaggedon bezit, een dodelijke kracht tijdens het gevecht tegen de Morbiden. Er wordt besloten dat Jill de opleiding mag volgen en ze krijgt hiervoor een aantal dagen bedenktijd. Jill zegt dat ze erover na zal denken en keert terug naar huis. Voordat de drakenridder haar verlaat, drukt hij haar op het hart nooit de kracht te gebruiken als zein de gewone wereld is, de Morbiden kunnen haar hierdoor opsporen. De volgende ochtend denkt ze dat alles een droom was en gaat ze verder met haar dagelijkse leventje. Tot blijkt dat alles echt is gebeurd. Jill gebruikt per ongeluk toch haar Armaggedon en heeft hierdoor geen keuze meer. Ze verhuist naar Drägan Duma.
In Drägan Duma krijgt ze les in het ontstaan van de wereld, het ontstaan van het verbond met de draken, gevechtstechnieken, en zeker niet het onbelangrijkste, het verzorgen van een draak. Om drakenridder te worden heb je namelijk een draak nodig die met jou persoonlijk verbonden is. En het toeval wil, dat de drakeneieren bijna uitkomen.
Na flink veel trainen en bijlessen, loopt Jill bijna gelijk met de rest van de groep. Ze denkt geen kans te maken dat een draakje haar kiest. Maar wanneer de eieren uitkomen, komt er een draakje naar haar toe lopen. Ze is gekozen om drakenridder te worden van het mooie vrouwtjesdraakje dat Libertalia heet.
Jill en Libertalia krijgen vanaf nu samen les en kunnen met elkaar communiceren door gedachten, ze horen elkaars stemmen in hun hoofd. Wanneer Jill een opdracht heeft in het bos, worden Skylar en zij aangevallen door Morbiden. Skylar… de jongen waar ze hopeloos verliefd op is, maar hij lijkt niks van haar te moeten weten. Vanaf nu wordt alles anders. Er zijn strengere regels en er wordt nog meer getraind. Wanneer Jill steeds bij de aanvallen van de Morbiden betrokken is, lijkt dit geen toeval meer… En wanneer Skylar ook nog eens vertrekt, weet ze niet hoe ze dit allemaal moet overleven…

Drägan Duma leest heerlijk weg en is een boek om in één ruk uit te lezen. Het verhaal is erg spannend door de aanvallen, zit vol met geheimen over Jills verleden en het ongeluk van haar moeder, en is erg komisch. Ik heb in een deuk gelegen om Libertalia, het kleine draakje dat net een klein kind lijkt met haar eisen en reacties. Kortom, van mij mag het volgende deel snel uitkomen!

Uitgever: Celtica Publishing
ISBN: 978 94 91300 24 0
Prijs: €17,50
Pagina’s: 414

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Drägan Duma, zij die hoort – Patty van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.