Onschuld – Dean Koontz

Gepubliceerd op

onschuld

Addison Goodheart is anders dan andere mensen en daarom leeft hij onder de stad, afgezonderd van een maatschappij die hem heeft verstoten. Hij zoekt zijn toevlucht in boeken, hij omhelst de rijkdom die ze te bieden hebben. ’s Nachts verlaat hij zijn verborgen leefruimte om via een stelsel van afvoerbuizen en riolen naar de openbare bibliotheek te gaan.

Daar ontmoet hij Gwyneth, die net als hij buiten de maatschappij staat en moeite heeft anderen te vertrouwen. Maar ondanks de pijnlijke gebeurtenissen die hen hebben getekend, krijgen ze een hechte band met elkaar.
Is het toeval dat ze elkaar vinden in een vijandige wereld?Dean Koontz flikt het hem weer! Wat een geweldig, prachtig verhaal.
Addison is een jongen die je meteen in je hart sluit en hoewel je meermaals te lezen krijgt wat een verschrikkelijk monster hij is, is zijn persoonlijkheid zo aimabel dat je denkt: goh, zijn al die mensen die hem haten dan zo stom?! Toch kom je pas op het einde van het verhaal te weten wat er aan hem scheelt. Hoewel je denkt te weten wat het is, is het dat absoluut niet. Je vraagt je af waarom mensen die hem zien, hem meteen willen doden en je kunt het maar moeilijk geloven. Terecht, want als je dan uiteindelijk verneemt wat het is, ben je verbaasd en hoe!
Ook Gwyneth, een vreemd goth meisje met een nog vreemdere fobie, is een sterke persoonlijkheid die je meteen mag. Het is weer zo typisch aan Koontz dat hij de personages zo tot leven brengt dat je ieder moment verwacht ze op straat tegen te komen. Hun karakters en verleden zitten piekfijn en realistisch in elkaar. Ik denk vaak bij zijn personages: hoe komt hij er toch weer op? Hoe maakt hij ze zo interessant en levendig?
Het mysterieuze in het verhaal is in de stijl van Koontz, herkenbaar, maar desalniettemin weer origineel gevonden. Vergis je niet, ook bij het verhaal zul je als lezer denken dat je weet waarover het gaat en waar het heen gaat, maar Koontz heeft me hier meermaals mee op het verkeerde been gezet.
Een verhaal vol onverwachte wendingen, intrigerende personages (ook de slechteriken), mooie romantiek, spanning en prachtige omschrijvingen.
Koontz is een ware meester in het vertellen!

Uitgeverij: Luitingh
ISBN: 9789024562909
Pagina’s: 384
Prijs: € 18,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.