Een weeffout in onze sterren in actie voor KWF

Gepubliceerd op

image001

Het boek Een weeffout in onze sterren van John Green heeft een enorme impact op iedereen die het leest. De unieke manier waarop John Greens hoofdpersonen Hazel en Augustus omgaan met hun beperkte tijd, raakt jong en oud. Daarom is uitgeverij Lemniscaat een actie gestart ten bate van KWF Kankerbestrijding. Bij een donatie van 25 euro aan KWF krijgt iedereen als dank de bestseller van John Green cadeau, een prachtige boek over twee jongeren met kanker die het leven volop vieren.

Met Een weeffout in onze sterren schreef John Green een boek dat alle generaties lezers aanspreekt en de grote thema’s in de wereldliteratuur beschrijft: liefde, dood, vriendschap en liefde voor de literatuur zelf. Het KWF prijst de manier waarop het boek kanker bespreekbaar maakt, met name onder jongeren.

Een weeffout in onze sterren vertelt het verhaal van Hazel die drie jaar geleden werd opgegeven vanwege kanker, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Maar daar wordt hun kleine oneindigheid wreed verstoord.

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.