De droom van Pinocchio – An Leysen

Gepubliceerd op

de_droom_van_pinocchio

Er was eens een timmerman, Gepetto. Hij woonde helemaal alleen in een klein kamertje met één klein raampje waardoor een beetje licht binnenviel. Gepetto voelde zich vaak eenzaam en daarom besloot hij op een dag om een pop te maken. Een pop van hout die kon dansen en springen als een echte acrobaat en die hem gezelschap zou houden. En zo werd Pinocchio geboren …

Het wondermooie verhaal van Gepetto en Pinocchio komt in dit boek helemaal tot leven dankzij de prachtige beelden van An Leysen. Zij vertelt deze klassieker op haar eigen manier met leuke details én een verrassend einde.

Een sfeervol boek voor iedereen die van magische en waardevolle verhalen houdt.Gepetto voelt zich eenzaam en maakt een pop om hem gezelschap te houden. De neus van de pop doet wel vreemd, want telkens wanneer hij deze korter maakt, groeit hij vanzelf weer terug. Maar Gepetto schrikt nog meer wanneer de pop plots tot leven komt! Pinocchio is geboren! Op een dag ontmoet Pinocchio een sluwe kat en vos die hem verleiden om niet naar school te gaan, maar naar het poppentheater. Daar wacht Pinocchio een onaangename verrassing. Maar natuurlijk, hoe verklap ik niet, komt het allemaal goed op het einde.

Het klassieke pinocchioverhaal is door An Leysen wondermooi tot leven gebracht en dat op een bijzonder originele manier. Niet alleen door enkele aanpassingen in het verhaal, maar ook door de tekeningen die geweldig mooi zijn. Tekeningen van een zeer hoog niveau! Het verhaal en de o zo sfeervolle illustraties zijn trouwens niet alleen een verwennerij voor de kinderen, maar zeker ook voor de volwassenen. Ik heb het boek alleszins met evenveel plezier en verwondering gelezen als een boek voor volwassenen. Magisch, spannend en met een ontzettend ontroerend einde.
Dit boek moet in iedere kast staan!

Vanaf 5 jaar.
ISBN: 9789044821611
Uitgeverij: Clavis
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.