De Gruffalo – Julia Donaldson & Axel Scheffler

Gepubliceerd op

image

Tijdens de nieuwe actie van ‘Ik Wil Een Prentenboek!’ is de wereldberoemde klassieker DE GRUFFALO verkrijgbaar voor maar 2 euro. Hiermee wil Ik Wil Een Prentenboek samen met onderwijsinstellingen en bibliotheken ieder kind de kans geven om voorgelezen te worden uit zijn eigen boek en zo de taalontwikkeling te stimuleren voor een prijs die voor iedereen betaalbaar is.

Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord.
Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht…

Muis is op pad als hij aangesproken wordt door een vos, een uil en een slang. Drie roofdieren die hem liever opeten dan hem laten gaan. Muis is echter enorm slim en bedenkt een eng monster om hen weg te jagen. Hij beweert een lunchafspraak te hebben met de Gruffalo; een groot harig monster met slagtanden, vlijmscherpe klauwen, knarsende kaken, eeltige knieën, oranje ogen, een zwarte tong, stekels van staart tot kop en op zijn neus een gifgroene wrat.
Muis beweert dat zijn grote enge vriend graag smult van geroosterde vos, snoept van uilencake en houdt van slangenpastei. Alle dieren weten niet hoe snel ze weg moeten rennen, ver uit de buurt van Muis.
Muis is erg in zijn nopjes over zijn slimme plan, totdat hij oog in oog komt te staan met zijn fantasiecreatie; de Gruffalo!

Onze zoon is een grote fan van het verhaal van de Gruffalo, de zoekboeken en beide bijbehorende films De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo, die nauw op elkaar aansluiten wat betreft inhoud en moraal van het verhaal.
De illustraties zijn vrolijk en vol leven. De kleine lezer ziet gelijk aan zijn houding en gezichtsuitdrukking dat de Gruffalo niet zo eng is als dat Muis hem heeft afgeschilderd.

De Gruffalo is sinds 1999 nog steeds ongekend populair bij opgroeiende kinderen! Er zijn wereldwijd al meer dan 13 miljoen exemplaren van verkocht. De slimme Muis die alle roofdieren om de tuin weet te lokken is niet alleen grappig, maar leert kinderen ook om dapper te zijn en angsten te overwinnen. Muis is nergens bang voor en bedenkt een creatie om alle dieren die hem willen opeten, weg te jagen. Daarnaast is het personage de Gruffalo ook niet het enge gevaarlijke monster als je in eerste instantie verwacht, wat kinderen leert om verder te kijken dan het uiterlijk, wat een mooie boodschap is.

Ik vind deze actie van Ik Wil Een Prentenboek erg leuk! Het idee dat ze elk jaar in april een boek uitgeven (laten we eerlijk zijn; bijna gratis weggeven!) voor een klein prijsje is hartverwarmend. Er is elk jaar maar een beperkte oplage dus als je er snel bij bent heb je leuke voordelige verjaardagscadeaus of kerstcadeaus!

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789082644104
Pagina’s: 24
Prijs: €2

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.