De kleine prinses – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

4800-134x188-uniform

De komst van Sara Crewe op de zeer chique school voor muizinnetjes in Londen gaat niet onopgemerkt voorbij. Met haar elegante kleding, haar onberispelijke manieren en haar altijd lieve en vriendelijke persoonlijkheid, krijgt het muizinnetje al snel de bijnaam “de kleine prinses”. Maar blijft ze vriendelijk en elegant als haar mooie leventje plotseling en buiten haar schuld om verandert in een tranendal? Een klassieker uit de literatuur in een vrije bewerking van Geronimo Stilton!

De 7-jarige Sara wordt bij de school voor jonge muizinnen afgezet door haar vader om in een echte dame te worden veranderd. Miss Minchin – de leidster van de school – moet voor Sara zorgen en zorgen dat het haar aan niets ontbreekt.
Door haar fantasie en haar vriendelijkheid ligt Sara goed in de groep en al snel heeft ze een aantal hechte vriendschappen gesloten. Daarnaast is ze het rijkste, slimste, liefste en gulste muizinnetje van de klas. Sara is gelukkig op haar nieuwe school, wanneer op haar elfde verjaardag alles veranderd.

Haar vader is gestorven en ze mag niet langer een leerling zijn op de chique school. Ze moet boven op zolder slapen en keihard werken als een dienstmuis. Alles verandert in één klap, maar Sara blijft vriendelijk en positief en probeert het beste uit de situatie te halen. In de tijd die volgt raakt Sara steeds verder uitgeput door het harde leven als dienstmuis, dat amper vol te houden is. Ze weet echter niet dat een oude vriend van haar vader al een tijd naar haar op zoek is, omdat hij heel belangrijk nieuws heeft voor haar…

In De kleine prinses steekt Stilton de klassieker – oorspronkelijk door Frances Hodgson Burnett geschreven – in een nieuw jasje. Het gaat over een muizinnetje dat maar al te goed weet dat geld niet gelukkig maakt en dat je juist veel geluk kan vinden op momenten dat je arm bent. Sara’s optimisme en vriendelijkheid zijn aanstekelijk en hartverwarmend, gezien ze het in dit verhaal behoorlijk zwaar heeft.

De kleine prinses is geschikt voor kinderen van vanaf 9 jaar. Het verhaal heeft als moraal dat je met vriendelijkheid ongelofelijk veel kan bereiken en dat fantasie en optimisme de kracht hebben om je door moeilijke periodes heen te slepen. Dit is zeker leerzaam voor kinderen, die nogal eens een grote of kleine tegenslagen te verduren krijgen tijdens het opgroeien.

De prachtige kleurrijke illustraties en de personages zullen meisjes van alle leeftijden aanspreken. Bij De kleine prinses worden twee mooie bijpassende ansichtkaarten geleverd met glittereffecten erop. Een leuk extraatje!

ISBN: 978-90-8592-386-2
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Pagina’s: 224
Prijs: €13,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.