Argadwyn – Femke Dekker

Gepubliceerd op

c23f89583c-Kaften-Argadwyn_omslag_voor_web

Hadewig ontdekt op haar vijftiende dat haar moeder veel geheimen bewaakt. Wie haar vader is en waar hij woont, maar ook wie of wat ze zelf is.

Langzaam ontdekt ze dat ze uit een andere wereld komt en daar tot een magische familie behoort, de Aldych. Voor Hadewig verklaart dit waarom ze al jaren worstelt met zichzelf en haar plaats in deze wereld. Woest over het feit dat haar moeder haar het hele leven heeft ontnomen dat ze had moeten leiden, probeert ze wanhopig de oversteek te maken naar haar ware familie.

Als dat na veel moeite lukt, blijkt dat Hadewig – van wie de ware naam Argadwyn is – ooit voorbestemd was een sleutelrol te vervullen binnen de Aldych. Ontheemd als ze is, kan het ritueel daartoe nu echter haar dood betekenen.

De druk op Hadewig neemt toe, zeker als ze hoort welke offers er voor en door haar gebracht moeten worden. Als zij ook nog eens verliefd word op een jongeman die geheimzinnige banden heeft met de Aldych, staat haar wereld helemaal op zijn kop.

Hadewig/Argadwyn bevindt zich op een tweesplitsing. Wie is zij? Wie wil zij zijn? En is zij bereid de prijs te aanvaarden die zij en de anderen voor haar keuze moeten betalen.

Het boek gaat over Argadwyn, die er op haar 15e achter komt dat ze uit een andere wereld komt en bij een speciale, magische familie hoort. Ze komt in haar wereld tijdens droomwandelingen, en uiteindelijk vindt ze haar weg terug. Ze komt erachter waarom ze zich nooit heeft thuis gevoeld op aarde en ze ontdekt wat de rituelen inhouden. Ze wordt verliefd op een jongen, maar dit is vanwege haar bloed, familie en de rituelen heel gevaarlijk…

Ik vond het een spannend boek om te lezen, ik vond het ook heel interessant. Vooral omdat een deel van het verhaal zich afspeelt in een andere wereld, waar alles anders is dan normaal. Het boek is in de 3e persoon geschreven. Er zitten zelfverzonnen woorden in, achterin het boek staat een woordenlijst met de betekenis. Ook staat helemaal achterin een stamboom, met de leeftijd van alle personen.

In het verhaal verlaat Hadewig haar vriendinnen. Ergens bijna aan het einde droomwandelt ze naar de aarde, waar haar vriendinnen haar niet missen, of zelfs maar kennen. Het is dan net alsof ze helemaal nooit op aarde heeft gewoond, alsof haar tijd hier gewist is. Dat was op een vreemde manier logisch. Argadwyn is een echte aanrader voor lezers die met andere werelden in aanraking willen komen en ik kijk uit naar Fyrrlannor, het tweede deel in deze serie!!!!

Uitgeverij: uitgeverij Silverspoor
ISBN: 9 789490 767 488
Prijs: € 17, 95

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.