Deel 5 van de paardenmeiden: Paniek om Jumper -Netty van Kaathoven

Gepubliceerd op

Deel_5_van_de_paardenmeiden_Paniek_om_Jumper_-Netty_van_Kaathoven

Femke, Sanne en Malaika zijn drie heel verschillende meiden, maar ze delen één grote passie: paarden
Dolblij zijn Femke, Malaika en Sanne als pony Vicca (uit deel 2) eindelijk is teruggekeerd bij de manege. Haar beenwond is genezen, ze kan weer aan het werk. Maar al snel slaat de twijfel toe. Zal Vicca ooit nog zonder pijn lopen? Is alle tijd in de kliniek voor niets geweest? Als Vicca met hulp van paardenmasseur Yasmin lijkt op te knappen, slaat het noodlot nog eens toe. Vicca, Jumper, Mistress en Maxi worden ziek van het Rhinovirus, dat ook nog heel besmettelijk is. De meiden doen al het mogelijke om de paarden te redden, ook als ze daarvoor hun school vreselijk moeten verwaarlozen. Maar kunnen ze alle vier de paarden door deze moeilijke tijd slepen? Of moeten ze afscheid nemen van een of meer paarden?

Het verhaal gaat dus over Vicca die weer terug komt van de kliniek en net zoals andere paarden ziek wordt van het Rhinovirus. De paardenmeisjes doen heel erg hun best om de paarden te helpen en verwaarlozen hun school echt enorm. Ze leren masseren van Yasmin. Uiteindelijk gaat het zo mis met school dat ze niet meer naar de manege mogen van hun ouders. Dat mag pas als het beter gaat met school, dus doen ze daar erg hun best. Zodra ze weer naar de manege mogen, verzorgen ze de zieke paarden en ze blijven daar zelfs een nacht waken!

Ik vind het een geweldig leuk boek (maar ik ben dan ook paardenfan) en ik vond het einde heel zielig om te lezen. Ik kreeg net als toen ik deel drie (Knokken voor Zita) uitlas tranen in mijn ogen. Netty beschrijft levensecht hoe die zieke paarden eruitzien en wat ze doen. Het is een heel mooi verhaal. Het is heel goed uitgelegd, maar niet te veel, zoals in sommige andere boeken. Het boek leest heel fijn. Ik raad het boek aan als je van paarden houdt, ik raad dan ook de rest van de serie aan. Je kunt ze gelukkig ook los van elkaar lezen.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044817973
Prijs: € 13,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.