Tattoo Papa – Daniel Nesques en Sergio Mora

Gepubliceerd op

Kinderen_recenseren_Tattoo_Papa_-_Daniel_Nesques_en_Sergio_Mora

Prachtig geïllustreerd boek vol Old schooltatoeages en wilde verhalen!
Papa komt en gaat als de dag en de nacht. Zijn zoon vindt het geweldig wanneer hij er weer is: dan kookt zijn vader bijzondere gerechten en maakt hij volop grappen. Maar het leukst vindt de jongen de fantastische verhalen die hij vertelt aan de hand van zijn tatoeages. Bijvoorbeeld hoe papa hem twee keer het leven heeft gered: toen hij als baby door een hond werd gestolen en toen hij uit het raam van de auto vloog. Die verhalen koestert hij, ook als papa er niet is.

De stijl van papa’s tatoeages heet ‘Old School’ en is vooral bekend bij zeelui. Zo veel wilde avonturen als zij beleefden op zee, zoveel beleeft papa ook. Illustrator Sergio Mora heeft ze prachtig getekend. Om helemaal in de Old School-stijl te blijven heeft hij ook de pagina’s ‘oud’ gemaakt.
Recensie door Ayanda Kooistra:
Tattoo Papa is een boek dat er mooi uitziet, je nieuwsgierig maakt en ik was verbaasd over de vele tatoeages die de papa in het boek heeft.
Het kindje uit het boek krijgt hier geen naam zodat je je in hem kunt verplaatsen. De verhalen zijn net sprookjes en voor mij, als elfjarige jongen, iets te kinderachtig maar als je jonger bent en van sprookjes en mooie plaatjesboeken houdt is dit echt een boek voor jou.
Het mooiste verhaal vond ik over Pim de tijger en hoe zijn ouders elkaar hebben ontmoet.
De tekeningen zijn mooi gemaakt, echt als tatoeages die iemand zou kunnen hebben. Elke tekening en tatoeage heeft een verhaal en is mooi.
Eigenlijk is het een verdrietig boek over een jongen die zijn vader mist en zijn verhalen koestert en hem daarmee in de buurt houdt.

Uitgeverij: de vier windstreken
ISBN: 9789051162936
Prijs € 15,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.