Luisterboek: Geachte heer M.- Herman Koch

Gepubliceerd op

geachte heer M
De ooit gevierde schrijver M. raakt steeds meer in de vergetelheid. Zijn grootste bestseller was een boek over een oude verdwijningszaak van een leraar. Deze man verdween na een kortstondige affaire met een leerlinge en werd voor het laatst gezien bij een vakantiehuis, waar zij en haar nieuwe vriendje vertoefden. M.’s benedenbuurman was destijds bij de verdwijningszaak betrokken en volgt de schrijver op de voet.

Acteur en toneelregisseur Kees Hulst is bij het grote publiek vooral bekend door de bekroonde voorstelling ‘Wuivend Graan’ (tekst Wim T. Schippers) en de speelfilm ‘Alles is familie’. Hij speelde in veel (kinder)films en televisieseries. In 2010 ontving hij de Louis d’Or voor de rol van Jörgen Hofmeester in ‘Tirza’.

Ik mocht het luisterboek luisteren van dit verhaal. Voor mijn gevoel deed ik er langer over dan dat ik het boek gelezen zou hebben maar dat was niet erg. Telkens als ik weer een stuk las voelde ik kippenvel. Of dat nou kwam door de stem van Kees Hulst die met de juiste intonaties het verhaal vertelt over de benedenbuurman van de schrijver M. Geen grote stemveranderingen maar soms bewust inhouden van de gevoelens die de buurman had, die M. had en de spanning wordt opgevoerd. Ik vond het echt een verhaal á la Herman Koch, de man heeft een bijzondere stijl van schrijven die ik prettig vind. Hij houdt de spanning erin tot het einde en laat de lezer met voldoende vragen achter.
Soms dwaalde ik wel af, net als het verhaal die wel wat zij-lijntjes bevat maar ik bleef genoeg geboeid om het helemaal te beluisteren en er daarna nog met mijn gedachten bij te zijn. Dat is toch bijzonder bij het luisteren naar een verhaal in plaats van het boek te lezen.

Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047617310
Cd’s: 10, luisterduur 11 uur
Prijs: € 29,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.