Luisterboek Grote vragen van kleine mensen – Gemma Elwin Harris

Gepubliceerd op

grote vragen

Vragen stellen is het beste wat er is. Als Einstein zich niet de hele tijd van alles had afgevraagd, was hij nooit zo geniaal geworden! Vooral kinderen stellen die grote, belangrijke vragen. Waarom is water nat? Wie is God? De leukste vragen (en antwoorden) zijn geselecteerd en vormen samen een essentieel luisterboek voor nieuwsgierige kinderen!

Kinderen kennen Nienke de la Rive Box en Bart Meijer natuurlijk als vaste presentatoren van Het Klokhuis – Het televisieprogramma waarin interessante vragen aan de orde komen en De la Rive Box en Meijer hun stinkende best doen om die zo goed mogelijk te beantwoorden! De vragen worden gesteld door ware voorleeskampioen Mees van Santen. In 2013 won Van Santen de Nationale Voorleeswedstrijd van Stichting Lezen.

Wat kunnen kleine mensen (lees: kinderen) toch rare vragen stellen en hoe vaak sta je niet met je mond vol tanden? Of komt het niet uit omdat je iets voor jezelf aan het doen bent en schrik je van je eigen antwoord; “ja, dat weet ik niet….zoek maar op wikipedia” “Vraag maar aan papa” of zoiets.
Ik baal dat ik dan geen antwoord heb. Mijn kind zegt dan: ja, jij weet ook niets!~Ai!!

In dit 2 cd luisterboek komen de kinderen en hun vragen uitgebreid aan bod. Ik was eerst aan het twijfelen of een boek als dit wel een succes zou worden want het is geen spannend verhaal dat voorgelezen wordt. Zou het niet saai zijn? Mees van Santen stelt een vraag en een van de klokhuispresentatoren geven een antwoord. De vragen gaan overal over, het brein, de dieren, ons lichaam enz. De antwoorden beginnen met de naam van de persoon die onderzoek hebben gedaan naar het onderwerp. Omdat kinderen (en ik) de namen snel zullen vergeten staan ze genoteerd in de lijst met hoofdstukken van het luisterboek.
Wat ik ervan vond? Ik vond het leuk! Vooral omdat ik over bepaalde dingen niet meer nadacht omdat je daar als volwassene niet (meer) mee bezig bent. Daarnaast is er eindelijk iemand die uitgebreid en zonder zijn/haar geduld te verliezen aan nieuwsgierige kinderen vertelt of sneeuwvlokjes er inderdaad allemaal anders uitzien en hoeveel een nomiljoen is….Gewoon in de auto luisteren maakt dat je allemaal slimmer uit de auto stapt.
Ik kon de cd’s niet achter elkaar luisteren want dan verdwijnt het naar de achtergrond en dan weet je het later nog niet.

Uitgeverij Rubinstein
ISBN: 9789047617082
Luisterduur: 2 uur
Prijs: € 12,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.