Luisterboek Het gerecht – Inge Ipenburg

Gepubliceerd op

het gerecht

Bekende strafadvocaat begaat misdaad maar lijkt ermee weg te komen. Een spannende thriller over de vraag: hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je vrienden? Verkorte versie.

Een spannende thriller over de vraag: hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je vrienden?

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice, die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar eigen cateringbedrijfje en keukenrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. De verkrachter is niemand minder dan de bekende strafadvocaat mr. Joachim Hansson. Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Zo zorgt Hansson ervoor dat Sandra’s zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten.

Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen. Maar Hansson heeft niet gerekend op de nieuwe vrienden en kennissen (tegen wil en dank) van Sandra. Ieder van hen heeft wel een rekening te vereffenen met mr. Joachim Hansson.

Voorgelezen door Inge Ipenburg

Sandra Hazelaar fietst door Amsterdam als ze onverwacht getuige is van een verkrachting, ze wil het meisje helpen maar voor ze het weet zit ze in echte nachtmerrie. Diegene die ze wil aangeven is namelijk een bekende advocaat. Hij herkent haar en wil haar daarna intimideren en kapotmaken. Dat probeert hij onder andere door haar Dat is in heel kort het verhaal, de rustige, soms een beetje schorre stem van Inge Ipenburg neemt je mee. Aan de ene kant geniet je van een thriller die zich in het Amsterdam van nu afspeelt en aan de andere kant beschrijft Inge haar werk als kok zo beeldend, ik kreeg er trek van.
Sandra heeft eigenlijk al genoeg aan haar hoofd, ze wordt gestalkt. Daar is ze al druk genoeg mee. Toch laat ze de zaak niet los en komt ze erachter wat de advocaat nog meer op zijn kerfstok heeft.
6 cd´s luisteren is best lang en ik vond het niet echt spannend op een aantal scenes na maar intrigerend, je wilt weten hoe het afloopt. En het loopt heel anders af dan ik bedacht had.
Het vertellen van dit verhaal had iets spannender en minder monotoon gekund. Toch is het verhaal op zich een mooi debuut van Inge Ipenburg.

Uitgeverij± Rubinstein
ISBN/EAN: 9789047617297
Prijs: € 19.95
Media:6 cd-luisterboek

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.