Luisterboek Jonas Jonasson- De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

Gepubliceerd op

bommenmeisje

Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten – en nog veel meer – onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén gewoon verhaal wil zijn. In hoog tempo volgen de verwikkelingen elkaar op en in voortvarendheid en slimheid doen Nombeko en Holger 2 niet onder voor de 100-jarige Alan uit De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Het verhaal is niet in een woord samen te vatten, de titel heeft al 7 woorden en lieten me afvragen wat de auteur nu weer heeft bedacht. Het leest als een recept; een meisje uit Zuid Afrika, een tweeling uit Zweden, een kernbom, een tweeling waarvan er 1 niet bestaat, spionnen en een heleboel toevalligheden of niet- toevalligheden met een sausje van geschiedenisfeiten maken dat je het ene moment in lachen uitbarst en het andere moment niets om je heen wil horen omdat je je wil concentreren op dit boek.
Dit schreef ik een paar maanden geleden na het lezen van het boek over het Zuid Afrikaanse bommenmeisje.
Toen kwam het luisterboek. Het bood mij de gelegenheid om dit verhaal weer op een andere manier te ervaren. De rustige stem van Hanneke Groenteman houdt je bij het verhaal, ze kan mooi en goed verstaanbaar vertellen en ik hoorde dat ook zij genoot van het verhaal. Voor de volledige versie verwijs ik u naar het boek maar ik denk dat als het hele boek voorgelezen zou zijn dat het te lang zou duren, Jonasson wil namelijk nogal eens uitweiden. Nu blijf je als luisteraar bij de les. En genoten heb ik! In de auto, tijdens de strijk of gewoon lekker lui op de bank.

Uitgeverij: Rubinstein
Voorlezer: Hanneke Groenteman
ISBN/EAN:9789047616658
Prijs: € 19.95
Media: 6 cd-luisterboek

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.