Vermist bankje uit Een weeffout in onze sterren teruggeplaatst

Gepubliceerd op

TFIOS-bankje wordt teruggezet

Het vermiste Amsterdamse bankje dat een belangrijke rol speelt in John Greens Een weeffout in onze sterren is weer terug. Voor de film The Fault in Our Stars, die aanstaande donderdag in Nederland in première gaat, werd een belangrijke scene op het bankje aan de Leidsegracht opgenomen. Vorige week bleek het plotseling verdwenen te zijn zonder dat iemand wist waar het gebleven was. Dat nieuws werd vervolgens wereldwijd door de pers opgepikt; van The Wall Street Journal tot aan celebrity blogger Perez Hilton. Vandaag heeft de gemeente Amsterdam een nieuw bankje geplaatst. In samenwerking met uitgeverij Lemniscaat wordt daar binnenkort een speciaal bordje opgeschroefd dat verwijst naar het boek van John Green.

Een weeffout in onze sterren
Een weeffout in onze sterren van John Green is in meer dan dertig talen verkrijgbaar en er zijn sinds de verschijning al zo’n negen miljoen exemplaren verkocht. Het boek stond meer dan een jaar lang op nummer één in de ny Times bestsellerlijst en maakte de al wereldwijd geliefde John Green een wereldster voor jong en oud. In april riep time Magazine de auteur uit tot een van de 100 meest invloedrijke personen van 2014.

Verfilming the fault in our stars
De verfilming van Een weeffout in onze sterren gaat in Nederland op 10 juli in première. In de vs bracht The Fault in Our Stars al in het openingsweekend maar liefst 48 miljoen dollar op. De film stootte direct Tom Cruise’ Edge of Tomorrow van de nummer 1.

Sinds The Fault in Our Stars begin juni in première ging in de vs, reizen Amerikaanse jongeren massaal naar Amsterdam om in de voetsporen te treden van de hoofdpersonen van Een weeffout in onze sterren, dat zich deels in Amsterdam afspeelt. Nu enkele Nederlandse bioscopen al voorpremières van de film hebben vertoond, lopen ook steeds meer Nederlandse fans de speciale tfios-route. Het was dan ook dankzij deze fans dat de vermissing van het bankje aan het licht kwam.

Een weeffout in onze sterren · John Green · vertaald door Nan Lenders
Hardcover, 264 pag. · isbn 978 90 477 0660 1 · prijs: € 18,95
Filmeditie · paperback, 264 pag. · isbn 978 90 477 0661 4 · prijs: € 14,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.