Mijn geheime tuin – Johanna Basford

Gepubliceerd op

mijn geheime tuin omslag

 

Een kleur- & zoekboek in de beste ‘Waar is Wally’-traditie

Een geheime tuin vol verrassingen! Een creatief boek voor alle leeftijden, met een ongewone zwerftocht door een magische wereld van prachtige, in zwart-wit getekende tuinen, vol met bijzondere bloemen en planten. Er zijn tuinen die je kunt inkleuren, doolhoven om te onderzoeken, patronen die je met eigen hand kunt afmaken en lege plekken waar je zelf tekeningen kunt toevoegen.
De tuinen verbergen ook allerlei kleine beestjes die graag ontdekt willen worden. Zoek naar verstopte vlinders, rupsen, vogels en lieveheersbeestjes.

Johanna Basford is afgestudeerd in 2005 van Duncan van Jordanstone College of Art and Design in Dundee, Veel inspiratie voor haar bijzondere zwart-wit tekeningen komt van de tijd dat ze opgroeide op het platteland in Schotland

Langzaam aan druppelden kleurplaten mijn leven binnen…via facebook en andere sociale media las ik steeds meer over volwassenen die kleurpotloden in de hand namen en heerlijk ontspanden tijdens het kleuren.
Dan word ik nieuwsgierig…..wat is dit! Een nieuwe hype? Deze vragen hielden gelijk op toen ik het boek in handen kreeg. Ik heb nog nooit zo’n mooi en bijzonder kleurboek gezien. Vol en dan bedoel ik echt vol met tekeningen en mogelijkheden om te ontdekken want Johanna laat je niet alleen kleuren maar ook zoeken. En daar hou ik van. Dus boek en pc aan de kant en nieuwe kleurpotloden gekocht en geslepen en ik ging aan de slag.
Tekenen heb ik nooit echt gekund maar dit was geweldig en heel ontspannend. Ik kon niet meer stoppen. Het mooie is dat de tekeningen van Johanna handgetekend zijn, ze wil geen computergestuurde pixels maar gaat voor echt….
Waar is Wally (mijn andere favoriete zoekboek) heeft er een vriendinnetje bij en ik hoop dat er nog velen volgen.
Ik hou niet van grote vlakken kleuren maar het gedetailleerde van deze kleurplaten spreken me aan en laten me de wereld om mij heen vergeten. Straks op vakantie gaat het kleurboek mee want ik geniet en kleur en ontspan…. ik raad het echt iedereen aan, groot en klein, om hiermee bezig te gaan. Misschien samen met de kinderen aan de (tuin) tafel en dan kijken of je de plantjes en dieren misschien in het echt ook kunt ontdekken?
Dank je wel Uitgeverij Toth dat ik met Johanna’s tekeningen kennis mocht maken!

 

Uitgeverij Toth
ISBN: 978 90 6868 629 6
aantal pagina’s 96
Prijs: € 10,90

Johanna Basford

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.