Breek me – Tahereh Mafi

Gepubliceerd op

breek_me

In dit intense vervolg op ‘Vrees me’ moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart en het leven van Adam.

‘Breek me’ is het tweede deel van de populaire ‘Touching Juliette’ serie. Het boek begint waar deel één geëindigd is, in Omega Point, een toevluchtsoord voor mensen met een bepaalde gave. Juliette, Adam en James zijn opgevangen in Omega Point door hun vriend Kenji en de oprichter Castle. Het gebouw is gescheiden van de buitenwereld om zijn vluchtelingen te beschermen tegen ‘Het Herstel’. Castle onderzoekt hier de verschillende gaven van de vluchtelingen en probeert hen klaar te maken voor de strijd tegen ‘Het Herstel’, waarvan de vader van Warner aanvoerder is. Warner is in het eerste deel neergeschoten door Juliette, die hij gevangen had genomen om gebruik te maken van haar gave.
Juliette en Adam zetten hun relatie voort, ze spreken af waar en wanneer mogelijk. Tot blijkt dat het mogelijk toeval is dat Adam Juliette wel kan aanraken, terwijl anderen dat niet kunnen. Adam ondergaat verschillende onderzoeken, waaruit naar voren komt dat hij waarschijnlijk niet lang meer beschermd zal zijn tegen Juliettes aanraking. Dit maakt hun relatie er niet makkelijker op.
Wanneer Warner ineens weer in beeld komt, worden Juliettes gevoelens verwarrend. Ze haat hem, maar geeft ook om hem en zijn mooie vertoning. Hij werkt samen met zijn vader en vernietigt alles wat op zijn pad komt, maar is dit uit vrije wil of wordt hij gedwongen?
Naast alle gevoelens voor deze twee mannen komt de strijd tegen ‘Het Herstel’ steeds dichterbij en staat Juliette ineens oog in oog met Warners vader, opperbevelhebber Anderson. Hij trekt zich niks aan van de gevoelens van zijn zoon en dat kan wel eens het einde van Juliette betekenen.
In de strijd tegen ‘Het Herstel’ sneuvelen levens en worden mensen gegijzeld en gevangen genomen. Kan Omega Point de strijd ooit winnen? En de burgers beschermen tegen het kwaad?

Juliette begint naast haar gevoelens voor Adam en Warner ook steeds meer om Kenji te geven. De strijd tussen team Warner en team Adam? Ik zou zeggen, wat mij betreft bestaat er ook een team Kenji!
‘Breek me’ is een prachtig vervolg van ‘Vrees me’. Het leest makkelijk weg en is zó aantrekkelijk! Juliette is de perfecte hoofdpersoon voor dit verhaal en is met haar gevoelens en gedachtes makkelijk te volgen. In één woord: ‘Wauw’!

Uitgever: Blossom Books
Prijs: €17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.