**Blogtour** Drägan Duma – Boek 4 – Een Onbreekbare Band – Patty van Delft

Gepubliceerd op

20180804_101750

De draken zijn gevlucht uit de Buitenwereld. Helaas wordt hun nieuwe wereld verscheurd door strijd met de Morbiden en uit wanhoop gaan ze een verbond aan met de mens om gezamenlijk de vijand het hoofd te bieden. De avontuurlijke Feniksa Drakena groeit met haar twee broers op in Slot Silverfang. Haar familie behoort tot de machtigste ter wereld en zij wordt vanaf haar geboorte voorbereid om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen. Ze kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Hunkerend naar vrijheid zet ze zich af tegen haar ouders. Dan wordt Feniksa uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak, en ze grijpt haar kans op ontsnapping naar de Drägannymarai met beide handen aan. Maar ook drakenridders hebben verantwoordelijkheden en plichten. En wanneer deze botsen met de loyaliteit aan haar familie, komt zij voor een haast onmogelijke keuze te staan…

Feniksa had de paardenrace van haar tweelingbroer Castian verloren, ze moesten zich nu snel omkleden en haasten. Fé zou vanavond haar toekomstige levenspartner, Lector Odorus Aurus, en zijn familie op bezoek krijgen. De felheid die Fé had, had Lector duidelijk niet, hij durfde amper met haar te praten. Fé was de oudste, al scheelde dat maar 3 minuten en door te trouwen met Lector zou zij de leiding over Slot Silverfang krijgen, plus alle verantwoordelijkheden die daarbij hoorde. Lector en zijn familie zouden een stapje hoger op de maatschappelijke ladder komen door dit huwelijk. Het enige wat nog in de weg stond was de overeenkomst, die haar vader met Lector zijn familie moest maken. Fé werd verzocht bij haar vader te komen, het gesprek met haar vader bezorgde haar de koude rillingen. Nog één maan en dan zou alles voltooid moeten zijn. Ook al wist Fé dat dit eraan zat te komen, het kwam nu wel heel erg dichtbij.

De Ouden hadden Poorten, waarmee ze via energiebanen door het Niets toevlucht konden vinden. In de wereld waar zij waren, was magie stervende. Als Dasragh van een welp zijn gedachten leest, merkt hij dat het geen kwaad in de zin heeft. Toch houdt hij zijn nest goed in de gaten. De welp komt meerdere keren langs en Dasragh komt door zijn gedachten te lezen, meer over hun levenswijze te weten. Zo ook over het bestaan van de Morbiden, zij blijken bloeddorstige moordenaars te zijn. Dan gebeurt er iets vreselijks en ondanks dat alle andere Drägan er een andere gedachten over hebben, neemt Dasragh een beslissing, hopelijk is het de juiste..

Op hun rit naar huis blokkeert een Drägannymare en zijn Dräga het rijtuig waar Feniksa en haar moeder inzitten. Fé heeft alleen maar oog voor de zilveren draak en springt het rijtuig uit. Dan hoort Fé een stem en staat ze aan de grond genageld… Feniksa Drakena, vrouwe van Silverfangbloedlijn… Zou dit haar redding zijn in het lot wat haar te wachten staat en maakt ze hiermee de juiste keuze?

20180814_111701

“Een onbreekbare band” is het vierde boek in de serie Drägan Duma. Dit deel speelt zich voor de trilogie af en is dus afzonderlijk te lezen. Het is echt een schitterend verhaal, waarin een band met tweebeners en Drägan vol passie is beschreven. Niet alleen de band, maar ook de gevechten en het overleven ervan, maken het dat je blijft lezen. Alle emoties zijn zo puur, dat de vriendschap als vertrouwd aanvoelt, de liefde straalt en de overlevingsdrang je de tanden op elkaar laat zetten, het is alsof je erbij bent. De pijn, het verdriet zijn zo voelbaar, dat soms de tranen over je gezicht lopen. Patty van Delft heeft de magie om met haar woorden, het verhaal als een levensechte film in je hoofd af te laten spelen. De onbreekbare band zelf is ook zo bijzonder, elkaar verstaan zonder dat je van dezelfde oorsprong bent, is gewoon om jaloers op te worden. Het ontstaan van het verbond wordt uitgelegd, mede als de geschiedenis er rond omheen, daarin wordt het duidelijk waarom er onderlinge verschillen zijn ontstaan. Van vrouwe van Silverfang naar Drägannymare, is iets wat Feniksa met bloed, zweet en tranen moet ondergaan. Of ze daarbij de vrijheid krijgt die ze voor ogen heeft, is nog maar de vraag. Dit verhaal is echt een meesterwerk, die je zeker als fantasy liefhebber gelezen moet hebben. Eén voordeel is dat als je net als ik in boek 4 begint, je nog drie boeken hebt om te lezen, namelijk:

Boek 1 – Zij die hoort
Boek 2 – Bondgenoten en Verraders
Boek 3 – Het Zwarte Kristal

3-covers

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 978 94 91300 86 8
Aantal pagina’s: 480
Prijs: € 17,50

[bol_product_links block_id=”bol_5b7fbd0341e9e_selected-products” products=”9200000094729832″ name=”Een Onbreekbare Band – Patty van Delft” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.