Serafina en de Kronkelstaf (Deel 2) – Robert Beatty

Gepubliceerd op

9200000079349139

Serafina is half kat, half meisje. Maar steeds vaker voelt ze zich gevangen tussen twee werelden. Waar is ze echt thuis, in het landhuis of in het woud? Op een nacht ziet Serafina een angstaanjagend rijtuig, getrokken door vier hengsten. Serafina schrikt: het bankje van de koetsier is leeg! Een akelige man met zilverachtige ogen stapt uit. Hij wordt gevolgd door vijf bloeddorstige wolfshonden. Wat is hij van plan? Een vreemde kracht neemt bezit van het landgoed en het woud. Kan Serafina het kwaad verslaan?

Serafina had samen met jongeheer Braeden, het neefje van meneer Vanderbilt, de man met de zwarte mantel verslagen. Dat had hun naast bondgenoten, ook hele goede vrienden gemaakt. Serafina leefde samen met haar vader in het souterrain van Huize Biltmore. Haar vader onderhield het verwarmingssysteem en alle andere nieuwerwetse apparaten. Serafina zelf was een ERV, de Eerste RattenVanger van Huize Biltmore. Voorheen was het alleen voor klein ongedierte, maar inmiddels vond ze dat het voor alle soorten indringers gold. S ’Nachts hoorde Serafina iets raars buiten, dat bleek een rijtuig met vier hengsten te zijn. Het rijtuig denderde vrij hard richting Huize Biltmore. Serafina ontdekte nog iets vreemds, er was geen koetsier aanwezig? Dit klopte niet, ’s nachts kwamen er haast geen rijtuigen, tenzij er hulp nodig was. Ze zet de achtervolging in. Als het rijtuig in het bos ineens stopt, duikt Serafina achter een struik. Er stapt een man met een gedraaide wandelstok uit en vijf valse wolfshonden. De hengsten zetten hun reis richting Huize Biltmore verder. Maar als de man zijn wolfshonden het commando “zoek de zwarte” geeft, blijft Serafina verstijfd zitten. De wolfshonden komen op haar af en echt op het allerlaatste moment staat ze op. Het lukt haar niet om bij de wolfshonden weg te komen en als ze bijna denkt dat ze verscheurd wordt, duikt er ineens een verwilderde jongen op die haar komt helpen. Hij zegt haar dat ze de moed niet moet opgeven en een schuilplaats moet opzoeken. Als ze uitgeput aan een waterkant ligt en echt niet meer kan, schiet haar moeder haar te hulp. Ze wordt wakker met haar zusjes en broertjes knorrend naast haar. Heel even heeft ze het gevoel thuis te zijn, maar dan zegt haar moeder dat ze weg moet en dat ze hier niet hoort. Dit deed pijn, waar hoort ze dan thuis? In huize Biltmore leeft zij in de nacht als alle andere slapen.

Ze besluit toch naar huis te gaan, al was het alleen maar om polshoogte te nemen of alles daar wel goed ging. Eenmaal aangekomen ziet ze Braeden met een meisje bij de paarden staan, dat steekt haar. Hij rijdt altijd alleen, waarom nu ineens met haar en wie is zij? Ze gaat naar haar vader in het souterrain en vertelt hem wat er allemaal gebeurd is. Niet alleen schrikt hij van wat ze heeft meegemaakt maar ook van haar verfomfaaide uiterlijk. Tuurlijk weet hij dat ze zich in het bos wel kan redden, maar toch. Een dienstmeisje komt een briefje van Braeden bij haar brengen, zowel haar vader als zij denken dat ze uitgenodigd wordt voor een feest of een officieel diner. Maar als ze het briefje leest blijkt het over totaal iets anders te gaan. Braeden en zij moeten op het matje komen bij een rechercheur van de afdeling Moordzaken. Ze zullen ondervraagd worden over de verdwijning van meneer Thorne. Braeden waarschuwde haar dat ze op haar hoede moest zijn. Hoe gaat dit aflopen en wat waar was dat vreemde rijtuig gebleven?

De cover is net als deel één, schitterend vormgegeven. De kleuren, de tekeningen, alle details zijn er super mooi in verwerkt. Serafina en de Kronkelstaf is een bijzonder mooi en spannend verhaal, waarin vriendschap en vertrouwen centraal staan. Je ontdekt steeds meer wie Serafina daadwerkelijk is. Ondanks haar twijfel waar ze thuis hoort, voel je haar doorzettingsvermogen. Door alle mysterieuze dingen die op Huize Biltmore gebeuren, beseft Serafina zich steeds meer dat zij een schakel is tussen beide werelden. De omgeving, Huize Biltmore, de bijzonder mooie kleding alles wordt zo gedetailleerd en prachtig beschreven, dat je het nog net niet kan aanraken. Deel één was al spannend, maar in deel twee wordt de spanning nog eens extra opgevoerd. Een fantastische reeks van Robert Beatty, die je gewoon moet lezen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9 789401 442541
Aantal pagina’s: 392
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a0053f2e32b9_selected-products” products=”9200000079349139″ name=”Serafina en de Kronkelstaf (Deel 2) – Robert Beatty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.