Terra 7 Boek 1 – Het Groene Kristal – Esther Wagenaar

Gepubliceerd op

voor72-211x300

Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers, Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is. Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die daar genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden. Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.

Vier wetenschappers Virginia, Conrad, Belia en Redbod waren met hun schip Alfa onderweg naar Terra 7, toen ze werden beschoten. Hun schip was zo heftig beschadigd, dat er niets anders op zat dan te vluchten met een capsule. De capsule valt in een soort van savanne. Doordat de zend- en meetapparatuur kapot waren gegaan, waren ze op zichzelf aangewezen. Ze hadden geen contact meer met Aarde. Tegelijkertijd was Zania, een Terrazone, ook in de savanne. Zij had net een Groene gevangen (Dion), die zij als handelswaar voor medicijnen voor haar zus wilde ruilen. Haar zus was ernstig ziek, en had medicijnen nodig. Dion, een afstammeling van de Beryl´s, had van Zania een caja op zijn hoofd gekregen. De caja was puur voor haar bescherming. Beryl´s beschikken namelijk over telepathie en kunnen je dus beheksen. Zania had de klap van de capsule gehoord en kwam puur uit nieuwsgierigheid kijken. Zania kon aan de lichte haarkleur van de wetenschappers zien, dat ze niet van hier waren. Niet alleen Zania was op de knal afgekomen, zo ook de Afranen en dat voorspelde niet veel goeds. Zania verzocht de wetenschappers om voor hen te vluchten.

Zania krijgt de goedkeuring van hun stamhoofd (Regina) om de wetenschappers te helpen bij het zoeken naar apparatuur om weer contact met Aarde te maken. Degene die het beste daarbij kunnen helpen is het verzet en die houden zich schuil in het gebergte. Onderweg naar het verzet worden ze weer aangevallen door de Afranen en dit keer raakt een van hen zwaargewond. Toch lukt het ze om het kamp te bereiken. Vanwege Virginia ’s medische achtergrond helpt ze gelijk waar ze kan, maar ze ziet dat alles qua medische spullen hier sterk verouderd is.

Virginia gaat mee op een reddingsactie van het verzet in Landolin, daar bevindt zich tevens ook het dochtertje van Zania haar zus. Wat simpel op papier leek, lijkt al gauw een ware nachtmerrie, als ze worden ontdekt door sasjanen. Terra 7 zou een paradijs moeten zijn, maar Virginia krijgt steeds meer heimwee naar aarde, niet alleen speelt het feit dat ze geen regels mogen breken, maar het paradijs dat ze voor ogen hadden is wel heel erg ver te zoeken…

Wat een ongelofelijk mooie cover, die ogen, ze kijken je ergens aan, maar tegelijkertijd kijken ze dwars door je heen. Dit bijzondere verhaal laat je zien hoe een gecreëerd ideaalbeeld, in werkelijkheid zo anders kan zijn. Niet alleen merk je dat er grote verschillen in de stammen zijn, maar ook de haat die van generatie op generatie wordt doorgegeven, voel je. Doordat er een verboden band ontstaat met twee personen uit verschillende stammen, is het mooi om te zien hoe zij samenwerken en zelfs bereid zijn hun beide stammen alsnog te willen redden. Het is echt zo´n schitterend mooi en spannend verhaal, waar soms de tranen in je ogen staan en je de woede van de hoofdpersonen voelt. Maar daarnaast is er ook heel veel liefde en passie en ontstaan er bijzondere vriendschappen. Dit is echt voor iedereen een aanrader, zeker met nog 2 delen in het verschiet.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300769
Aantal pagina’s: 500
Prijs: € 18,00

[bol_product_links block_id=”bol_5aa82547d8269_selected-products” products=”9200000087872427″ name=”Het Groene Kristal – Esther Wagenaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.