De kronieken van fantasia – Deel drie: Het sprekende woud – Geronimo stilton

Gepubliceerd op

3

De reis van de jonge elf Saturno, oftewel Dappart, om het Rijk van Fantasia te bevrijden van het juk van de Zwarte Koningin, ging verder. Samen met Regulus, Spica en Robinia, de vrienden die hadden besloten hem te vergezellen tijdens zijn missie, kwam Saturno aan in het Orkenrijk. Vroeger werd dat bewoond door het vrolijke volkje van de Grijze Dwergen, maar nu was het een somber, troosteloos gebied waar draken in alle soorten en maten werden gefokt.
Geleid door het kompas van de Feeënkoningin en door Spranka, een jonge dwergin die door hekserij was veranderd in een gans, trokken de elfen door het moeras dat werd geteisterd door allerlei vreemde wezens, en moesten ze het opnemen tegen het afschuwelijke monster op honderd poten. Ten slotte trokken ze zich terug in het Sprekende Woud, maar in dat gebied was niets wat het leek. Het woud verborg een duister geheim; een geheim dat de vrienden moesten ontsluieren. 

Samen met de pas ontmoette Sprankelende, een dwergin die veranderd is in een gans, vervolgen de vrienden het pad van hun missie. Het volgende rijk dat ze binnen gaan is het rijk van de grijze dwergen dat nu in een Orken rijk is veranderd. Wat de jongeren in eerste instantie veel angst aanjaagt is dat Stellarius er niet bij is maar ze hebben geen tijd en geen keus, ze moeten verder. Stellarius en jager zullen en ander pad moeten bewandelen omdat Saturno de poort heeft gesloten, daardoor komen Stellarius en de jager bij de fee van het eeuwige-winter land Nevina aan.

Ondertussen gaan Saturno en zijn vrienden door en samen met het feeën kompas en het boek met de voorspellende raadsels van de elf Juniver banen ze zich een weg door deze nieuwe verloren wereld. Ze ontmoeten nieuwe wezens en uiteraard ook nieuwe vijanden maar ook het wezen uit Juniver’ voorspellingen en dat is het mooiste dat iedereen ooit gezien heeft. De Orken houden een blauwe draak gevangen en hebben hem verminkt en mishandeld waardoor de draak woest en ontzettend gevaarlijk is geworden maar ook proberen de Orken een super draak te fokken voor Strega door de sterkste eigenschappen van verschillende soorten te mixen maar dat gaat niet helemaal als geplant. Wanneer ineens alles mis dreigt te gaan vind Saturno toch de kracht om te blijven nadenken en hoopt zo de oplossing te vinden.
Een ontzettend mooi en ook onroerend deel van de serie. Draken zijn magische wezens en dat voel je uit het verhaal spatten. De manier van schrijven van Stilton is zo puur en mooi dat dit deel je zeker zal ontroeren door de gebeurtenissen en ontdekkingen die er gedaan worden. Ook de tekeningen maken dit deel weer compleet en creëren de mooie wereld opnieuw tot een belevenis. Spannend, ontroerend en zeker ook ontzettend frustrerend op bepaalde momenten. Ik verheug mee op het volgende deel ‘de ring van licht’.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2167-7
Pagina’s: 399
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.