Ik heb de tijd – Mr. Oscar Hammerstein

Gepubliceerd op

ik-heb-de-tijd

In het leven van de advocaat Oscar Hammerstein zijn drie data van veel belang. Wanneer hij in juli 1988 te horen krijgt dat hij besmet is met het hiv-virus – toentertijd een doodvonnis – stort zijn wereld in. Hij gaat gezond leven, veel sporten en zet alles op alles om te overleven. Wanneer hij in de lente van 1994 wordt opgepakt wegens vermeende betrokkenheid bij het witwassen van crimineel geld wordt zijn overlevingsinstinct voor een tweede maal aangesproken.Zes weken lang zit hij vast. Uiteindelijk wordt hij op alle punten vrijgesproken. De moord op zijn vriend Pim Fortuyn is het derde ijkpunt in Hammersteins leven. De dader is veroordeeld maar de littekens ervan zijn bij de advocaat én in onze samenleving nog zichtbaar. In Ik heb de tijd vertelt Hammerstein openhartig over zijn familie en vrienden, zijn Leidse studententijd en zijn carrière als advocaat aan de hand van deze drie levensbepalende gebeurtenissen

Een mooi boek waardoor je veel meer inzicht krijgt over het leven van een top advocaat.
Mr. Hammerstein verteld in zijn boek openhartig over de dingen die hem ten deel zijn gevallen gedurende zijn leven en carrière als advocaat.

Veel dingen denk je te weten van het nieuws maar dat blijkt maar het topje van de ijsberg te zijn, wat er voor- en achteraf nog meer gebeurd, is vaak niet interessant genoeg voor de media om te vertellen en laat de lezer en kijker daardoor in het ongewisse.
Het enige waarom het soms een beetje lastig te lezen is, is om het doodsimpele feit dat het boek van de hand van een advocaat komt en je sommige zinnen of woorden niet kent of begrijpt.
Ik verbaasde mij soms behoorlijk over de gang van zaken wanneer er een advocaat zelf ergens van verdacht word en voor de rechter moet verschijnen, hoe deze meteen heeft afgedaan voor het kantoor waar hij voor werkzaam is, onterecht wordt vastgehouden en bovenal oneerlijk behandelt wordt omdat men vind dat hij beter had moeten weten (ook al is hij op alle feiten vrijgesproken).

Eerlijk is eerlijk vooral de eerste drie á vier hoofdstukken is het even worstelen omdat je de schrijfstijl van een advocaat nog niet meester bent en Mr. Hammerstein daarin ook overvloedig over zijn familie en studententijd met alle data die daarbij hoort verteld, en dit maakt (in mijn ogen) dat het niet lekker weg leest, echter, wanneer de verhalen over zijn werk, rechtszaken en zijn leven als advocaat beginnen is het doorlezen geblazen.
De humor die door het boek heen vloeit is erg vermakelijk en bij tijd en wijle kun je een glimlach toch echt niet meer onderdrukken.
Al met al en stukje vakwerk van een zeer bewogen advocaat.

Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 9029089024
Prijs: € 19,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.