Magisterium reeks Deel 5 – De gouden toren – Cassandra Clare & Holly Black

Gepubliceerd op

45657498_351463578948780_8892370314785193984_o
Callum Hunt heeft de afgelopen vier jaar magische training gehad op het Magisterium, waar hij vocht tegen chaos en het kwaad. Uiteindelijk versloeg hij het leger van Chaoten in een episch gevecht. Maar hij betaalde daar wel een hoge prijs voor. Nu – als winnaar – maar met een gebroken hart, heeft Callum er genoeg van. Hij is er klaar voor om zijn training af te ronden. Maar het kwaad waar Callum tegen vecht heeft het nog niet opgegeven…

Nadat Call uit het ziekenzaal van het Magisterium is gekomen zit Aaron in z’n hoofd, daar leeft hij verder, zonder lichaam dan, maar hij praat tegen en met Call en kan z’n gedachten(uiteraard) horen. Het is dan misschien af en toe wel irritant dat Aaron in z’n gedachten rondsnuffelt maar het is toch ook wel fijn dat hij er is want nu voel Call zich niet zo alleen nu hij weer op het Magisterium is. Het ergste is misschien wel dat alle leerlingen, of hij ze nu kent of niet, hem zien als ‘de vijand des doods’ in plaats van Call en daar flink over roddelen en steelse blikken werpen. Vreselijk, maar gelukkig heeft hij Aaron en Tamara nog die er voor hem zijn. Wanneer de lessen weer beginnen word hij gevraagd naar meneer Rajavi te komen en krijgt een voorstel waar hij van schrikt en even heel hard over na moet denken. Ook wil Anastasia Tarquin die in het panopticon vast zit Call zien maar of hij daar gehoor aan moet geven? Dolf, de vuurhagedis, heeft weer bijzonder verontrustend nieuws voor Call en z’n vrienden maar is ook deze keer wel heel vaag. Helaas is de chaos nog niet voorbij, iemand die niet terug had kúnnen komen is terug, en niet met de beste bedoelingen. Call en de anderen zullen alle zeilen bij moeten zetten om dit tot een goed einde te brengen. List en bedrog, liefde en haat alles is in deze oorlog geoorloofd maar of dát genoeg is….?

Het verhaal loopt op z’n eind en dat stemt mij altijd een beetje treurig, je hebt zolang mogen genieten in het Magisterium en van Call en z’n vrienden en dan is het na dit deel ineens voorbij. Dit deel is ontzettend spannend, vooral omdat echt álles afhangt van wat er nu gebeurd. Gaat alles goed en leven ze gelukkig verder of gaat het mis en is alles voor niets geweest, een vreselijke gedachte waarvan je hoopt dat het eindigde zoals het eerste. Call en Tamara trekken meer naar elkaar toe en dat geeft het verhaal wat meer lucht in deze duistere tijd vol chaos. De cover is weer prachtig, de kleur van goud is heel logisch gekozen voor het deel dat ‘de gouden toren’ heet en helaas het laatste deel zal zijn. De liefde tussen vader en zoon, Alastair en Call, springt uit dit deel vandaan, onvoorwaardelijke liefde die geen grenzen kent en dat maakt dit deel ontzettend mooi maar ook heel heftig. Deze serie brengt je angst, vertrouwen, wantrouwen, verdriet en vreugde, alles dat je in een goede serie zou willen krijgen dat krijg je. Dit is een van de meest toffe series die ik afgelopen tijd heb gelezen. De manier van schrijven is altijd zo fijn, makkelijk en aantrekkelijk dat ik het écht ontzettend jammer vind dat het nu als stopt, hopend op meer prachtig werk van Cassandra en Holly wacht ik weer af, want zonder dit soort geweldige intense boeken zou het leven maar saai zijn.

Uitgeverij: Moon young adult
ISBN: 9789048835539
Pagina’s: 231
Prijs: € 19,99

Geschreven door

Contact Info

2 thoughts on “Magisterium reeks Deel 5 – De gouden toren – Cassandra Clare & Holly Black

  Rebecca said:
  6 september 2021 at 21:47

  Is het mogelijk om de boeken of alleen deel 5 te kopen?

   NancyW said:
   10 september 2021 at 09:43

   Hoi Rebecca,

   Wij verkopen zelf geen boeken, maar je kan het boek kopen via de link naar Bol.com die inmiddels onder de recensie is geplaatst.
   Deze vraag stelde je overigens ook op http://www.BangerSisters.nl onder de recensie aldaar van dit boek en ook daar staat bovenstaande antwoord aangegeven 😉

   Groetjes Nancy
   Bezeten Boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.