Liever rechtop sterven dan op je knieën te leven – Abraham Moszkowicz

Gepubliceerd op

bram

Veel is óver Bram Moszkowicz geschreven. Dit is zíjn verhaal. In Abraham Moszkowicz, Strafpleiter beschrijft Moszkowicz op zeer persoonlijke wijze wat het betekent een strafpleiter te zijn. Hij spreekt zich onder andere uit over de deplorabele stand van de rechterlijke macht en behandelt zaken als:
het proces-Wilders, de invloed van zijn helden, de weg naar de top en de concurrentie, de ‘methode’ Moszkowicz en zijn werkwijze, de omgang met de media, het functioneren van de rechterlijke macht, de beroepsethiek, mega strafzaken en visie op de toekomst van de rechterlijke macht .

Duistere of spannende onthullingen hoef je in dit boek niet te verwachten, het is echt geschreven om de waarheid te vertellen.
In dit boek ontkracht Moszkowicz vooral de halve waarheden die de pers de burger voorschotelt.
Moszkowicz is een man die een hekel heeft aan onrecht en schuift dat, ook in zijn beroep, niet onder stoelen en banken.
Wat hem het meeste stoort zijn de halve waarheden van de pers, die hem aan de schandpaal nagelen omdat de andere helft er maar gewoon bij verzonnen wordt. Veel zaken die je in de pers leest zijn maar een klein deel van de waarheid en zorgen ervoor dat mensen een verkeerd beeld krijgen van deze strafpleiter.
Met dit boek wil Moszkowicz de burger bewust maken door niet álles te geloven wat men in de pers leest of ziet, om sowieso niet alles zomaar klakkeloos voor waar aan te nemen en te geloven maar eerst zelf onderzoek te doen en daarna een op feiten berust oordeel te kunnen vellen.

Wat wel erg vervelend is tijdens het lezen is dat er vaak zinnen worden afgekapt met ‘………’,
een voorbeeld hiervan is: ‘Is het ook dan niet heel dom om daarmee de schijn………..U snapt wat ik bedoel’. Dat haalt je meteen uit het verhaal, waar je toch echt wel bij moet blijven omdat het soms behoorlijke advocatentaal bevat.

Wat ik ook erg jammer vond was dat er behoorlijk veel wordt herhaald wat je in het begin al gelezen hebt, dit had niet nodig geweest omdat alles erg duidelijk wordt omschreven.
Er wordt je ook uitgelegd wat bepaalde begrippen van de advocatuur en rechtbank inhouden, en wat Moszkowicz over de gang van zaken in rechtbanken en advocatuur denkt.
Het boek is minder onthullend dan verwacht, maar desalniettemin een erg interessant boek dat de burger weer andere inzichten geeft in de wereld van Vrouwe Justitia.

Uitgeverij: Bertram en de leeuw
Prijs: €18,50
ISBN: 9461560087

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.