Rozengeur en zonneschijn – Jill mansell

Gepubliceerd op

9200000021970764

Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten dat ze niet meer aan een relatie gaat beginnen, dat is in het verleden al bijna fataal afgelopen en dat wil ze niemand meer aandoen. Wanneer ze Josh Strachan ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze – tegen haar zin – een onmiskenbare aantrekkingskracht.
Toch houdt ze koppig vol met afwijzen, hoe vaak Josh haar ook mee uitvraagt. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinnydippen? In de loop van de zomer wordt Sophie stapelverliefd op Josh en hij op haar, maar kan Sophie haar verleden opzijzetten?

Sophie is een professioneel fotografe met een goede klandizie. Ze wil niets met mannen te maken hebben en alleen haar beste vriendin Tula weet welke reden daarachter schuilt. Wanneer Sophie mee uit gevaagd wordt door Josh, de kleinzoon van Dot en mede-eigenaar van het hotel waar ze een fotoshoot moet doen, wijst ze hem af en hij kan dat maar moeilijk verkroppen. Hij besluit Tula uit te horen over Sophie, maar Tula is niet van plan om de man, waar zij haar zinnen op gezet heeft, ook maar iets te vertellen over het hoe en waarom van Sophie haar afkeer van mannen. Dat zoekt hij maar lekker zelf uit.

Tula heeft een oogje op Josh, maar Josh heeft alleen maar oog voor Sophie, wat voor hilarische maar voor Tula ook gênante situaties oplevert. Riley is een vriend van Josh en het neefje van Marguerite, een succesvol schrijfster, en hij heeft nu juist weer een oogje op Tula. Maar Tula wil natuurlijk niets van hem weten omdat ze verliefd is op Josh.

Dot is in het verleden getrouwd geweest met Lawrence, die een keuze heeft gemaakt waardoor de twee uit elkaar zijn gegaan. Maar oude liefde roest niet en ze zullen altijd van elkaar houden. Hoe mooi dit misschien ook lijkt, het levert ook onmogelijke situaties op voor de twee.

Er zijn vier hoofdlijnen in dit boek, Josh en Sophie, Dot en Lawrence, Tula en Riley en Riley en Marguerite. Het is een verhaal met een lach en een traan voor de personages, er gebeuren mooie en minder mooie dingen, maar alles heeft zijn reden. Wanneer je leest waar Sophie haar afkeer van mannen vandaan komt snap je volkomen waarom ze dat verhaal liever voor zichzelf houdt.

Dit verhaal is een heerlijke ‘weg-lezer’ voor in de vakantie. Een erg vrolijk en grappig boek waar je lekker niet bij na hoeft te denken en heerlijk kunt meeleven. De verhaallijnen komen elkaar keer op keer tegen. Bepaalde onthullingen zijn zowel schokkend als nodig en dat maakt het boek ook zo leuk om te lezen. Je verwacht bepaalde onthullingen niet en vraagt je af of het allemaal goed komt nadat deze gedaan zijn.

Er wordt gezegd ‘Jill is de leading lady van de chicklit’, en daar kan ik me helemaal in vinden. Wat een heerlijke vlotte schrijfstijl en wat een fijne personages weet deze dame neer te zetten.
De personages zouden je buren kunnen zijn en voelen daardoor heel vertrouwd aan waardoor het mede zo vlot leest. Ik heb erg genoten van dit verhaal en hoop meer van deze dame te mogen lezen in de toekomst.

Uitgeverij: Sijthof
ISBN: 9021808773
368 pagina’s
Prijs: € 19,95

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.