De nieuweling – Taran Matharu

Gepubliceerd op

20170730_141314

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie.

Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Fletcher komt erachter dat hij een Summoner is, dat is iemand die demonen uit een andere wereld kan oproepen. Op de dag en avond dat de karavaan langs komt sluit Fletcher vriendschap met een afgeschreven soldaat die nu dingen uit de strijd probeert te verkopen. Uiteraard wil Didric, Fletchers eeuwige kwelgeest, zijn zogenaamde macht laten gelden maar daar is de ex soldaat, Rotter, niet van gediend en samen met Fletcher leert hij hem een lesje. De volgende ochtend is Rotter verdwenen, maar niet voordat hij een heel mooi een bijzonder cadeau voor Fletcher heeft achtergelaten. Fletcher neemt het cadeau mee naar het kerkhof en dan gebeuren er hele bizarre dingen. Na een beschuldiging aan Fletcher’ adres slaat hij op de vlucht. Per toeval hoort Fletcher over de Vocans academie, de academie voor jonge Summoners. Niet veel later ontmoet hij Arcturus, ook een Summoner en een officier en krijgsmagiër. Hij zorgt dat Fletcher naar de academie gebracht word en dan begin Fletcher’ avontuur pas echt. Fletcher leert dat zijn demon een behoorlijk machtige is en een salamander-demon is. Nadat hij op de academie is aangekomen en de andere leerlingen heeft ontmoet weet hij, na een gesprek met de dwerg, genaamd Othello, ineens hoe hij zijn demon gaat noemen, Ignatius, vernoemd naar de rechterhand van koning Corwin. Op school is de strijd tussen de edelen en burgers erger dan ooit en dat is goed te merken in hoe vals er gespeeld word.

Vanaf het eerste hoofdstuk ben je geboeid en heb je al en sterke mening over de personages die je tot dan toe bent tegen gekomen. De ene wil je omhelzen om nooit meer loslaten en de ander zou je het boek uit willen trekken en een pak rammel willen geven. Dit geeft het boek meteen een intens gevoel van verbondenheid. Het is meteen spannend maar tussen alle spanning en strijd laat het je ook lachen. Alles is ontzettend mooi en subtiel uitgeschreven en je ziet alles voor je. Bereid je voor op grote verrassingen want die komen zeker aan bod. Verraad, intriges en machtsvertoon komen in alle hevigheid naar voren en het zal nog lang duren voordat de strijd die gaande is, gestreden of afgewend is. Spannend is niet eens het goede woord voor de eerste deel van deze serie, sommige stukken zijn bloedstollend en vooral het onrecht is te voelen. Laten we maar hopen dat Fletcher nog meer leert dan hij in dit eerste deel al heeft gedaan en de strijd de juiste kant op kan keren. Het einde van dit deel maakt je verdrietig en kwaad tegelijk en doet je ontzettend verlangen naar het volgend deel om te lezen hoe alles verder gaat, ik ben fan. Wat een gewéldig verhaal dit, op naar deel 2.

Uitgeverij: Unieboek spectrum
ISBN: 9789000355983
Pagina’s: 366
Prijs: € 18,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5984ba4b6ec59_selected-products” products=”9200000075752670″ name=”Taran Matharu” sub_id=”De nieuweling” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.