De Summoner reeks – Deel 2 – De Edele – Taran Matharu

Gepubliceerd op

9200000079006298

Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het Orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

Nog altijd zitten Fletcher en Ignatius in de kerkers van Pelt opgesloten. Ondertussen al een jaar lang de ene dag met eten en water de andere dag alleen water. Fletcher krast elke keer een streep op de muur om een beetje de tijd bij te houden en omdat hij de dagen niet door middel van daglicht kon tellen deed hij het wanneer hij water kreeg, want dat was in ieder geval wel elke dag. Door het verstopte dagboek van James Baker komt Fletcher tot besef dat hij een strijdmagiër wil worden. Ineens word hij zijn cel uit gehaald omdat zijn rechtszaak voorkomt hoop en vrees strijden om de macht en het is de vraag hoe het allemaal gaat lopen. Nadat Fletcher alle schuld op zich heeft genomen om zijn vriend Othello veilig te houden en tot de dood veroordeeld word, komt er een oude bekende de rechtszaal binnen die een wel héél bijzonder en onwerkelijk verhaal vertelt over Fletcher z’n afkomst. Of die onthulling zijn leven redt of het allemaal juist moeilijker maakt is nog maar de vraag. Met zijn vrienden Othello en Sylva word hij op missie gestuurd het ork-woud in samen met drie andere teams. Ze moeten iemand redden en kobolt-eieren vernietigen maar Fletcher begint deze missie al met een grote fout die hun tocht meteen al tot een stop lijkt te brengen. Ze krijgen ook een gids mee het zijn Mason, een voormalig slaaf van de orks en Jeffrey, een jongen díe je makkelijk over het hoofd ziet door zijn ingetogen en verlegen gedrag. Wanneer ze bijna zijn waar ze moeten zijn gaat alles mis en komt Fletcher tot het besef dat dit best wel eens hun laatste missie kan zijn.

Weer een geweldig verhaal vol met achterdocht, list en bedrog. Weinige lijken echt te zijn wie ze doen voorkomen te zijn. Het is wéér ontzettend spannend maar er gebeuren ook mooie dingen tussendoor. Vanaf bladzijde één zit je weer in de wereld van magie en je kunt het boek bijna niet weg leggen. Alles lijkt per deel intense en heftiger te worden en doen je verlangen naar het volgende deel. De manier van schrijven is zo ontzettend fijn, luchtig, makkelijk, leuk en dat maakt dat je deze boeken heerlijk kunt weg lezen zonder ook maar één moment verveeld te zijn. De cover is ook weer geweldig, mooie kleuren en er is zoveel te zien dat ik af en toe het boel gewoon weer dicht deed om de cover te bestuderen en elke keer iets meer te zien. En het mooie is dat de titel niet één betekenis of aanduiding is maar zich over meer uitspreekt.

Uitgeverij: Best of YA – Van Goor
ISBN: 9789000358311
Pagina’s: 368
Prijs: € 18,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a50948f04063_selected-products” products=”9200000079006298,9200000079179034″ name=”De Edele – Taran Matharu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.