De uitverkorene – Cynthia Fridsma

Gepubliceerd op

downloads

Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.

Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden.

Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, “De Necronomicon”?

Richard McKenna is een schrijver met een deadline, zijn eerste boek was een bestseller maar deze keer wil het niet erg vlotten met schrijven. Nog iets dat hem behoorlijk afleid is de vrouw van zijn uitgever, Glory, met haar wil hij trouwen en gelukkig worden. Maar wanneer zijn uitgever daarachter komt slaat Richard, na heftige bedreigingen, op de vlucht naar Boston. Sybil Crewes is een gefrustreerde vampier, omdat ze eigenlijk helemaal geen vampier wil zijn en zit daarom achter iedereen aan die haar maar iets dichter bij de Necronomicon, het boek van de doden, kan brengen. Ook de uitverkorene zal ze moeten vinden om het boek te kunnen vernietigen, maar of haar dat gaat lukken in deze heksenketel van alle tegenstanders is nog maar de vraag.

Een erg vlot en goed, maar op een goede manier, ook een ontzettend vreemd verhaal. Vooral de herinneringen van Sybil doen je huiveren en ineenkrimpen. Stoppen met lezen is bijna onmogelijk door de vaart en heftige dingen die erin zitten. Wat een heerlijk verhaal om bij weg te gruwelen. Soms erg verwarrend door de vele personages, verschillende gebeurtenissen die door elkaar lijken te lopen en de volgorde van die verhalen, maar juist dat maakt ook wel weer dat dit verhaal extra interessant word. Je blijft lezen omdat het allemaal zo verwarrend is, wat weer precies in dit verhaal past. Als je doorleest klopt alles wel, maar soms lijkt dat niet zo en dat vind ik soms wel fijn om te lezen. Een verhaal dat je in verwarring brengt heeft meer kracht (in mijn ogen) dan een simpel makkelijk te lezen verhaal. Het zal mij ook niks verbazen als er een vervolg komt op dit onwijs spannende verhaal want niet iedereen heeft gekregen wat hen of haar toe komt.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300714
Pagina’s: 334
Prijs: € 16,50

[bol_product_links block_id=”bol_596f2d713a4ec_selected-products” products=”9200000078705996″ name=”De uitverkorene” sub_id=”Cynthia Fritsma” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.