De kronieken van fantasia – deel 1: Het verloren rijk – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

1001004010214377

De jonge boself Saturno, de uitverkorene, was als kleine jongen op mysterieuze wijze bij de Sterrenelfen terechtgekomen.

De poort die ooit de verbinding vormde tussen de Boselfen en de Sterrenelfen was door een Duistere Macht voor altijd gesloten en Saturno was degene die deze Duistere Macht moest proberen te verslaan. Maar hij stond niet alleen voor die zware en gevaarlijke taak.
Aan zijn zijde had hij de jonge Spica met haar betoverde boog, maar ook Regulus, Robinia, de grote tovenaar Stellarius en andere dappere metgezellen. Samen moesten ze hun angsten onder ogen zien en de strijd aangaan met levensgevaarlijke tegenstanders, om uiteindelijk het licht te laten zegevieren boven de duisternis. 

Het rijk Fantasia is zo groot dat de bewoners reisden met poorten die zijn gecreëerd door de feeën, maar wanneer de kwade heksen door middel van die poorten het kwaad willen verspreiden worden veel poorten vernietigd en zo ook het rijk van de boselfen en dit alles onder leiding van de zwarte koningin. Dappart was een kleine boself die bij Eridanus in sterrenrijk aan kwam, hij is als laatste en enige door de poort gekomen voordat deze vernietigd werd. Dappart kreeg als snel de (bij)naam Saturno door zijn groene ogen en haren maar ook vanwege zijn schuchtere rustige karakter.
Eridanus neemt Saturno op als zijn eigen zoon en spica en Regulus (de kinderen van Eridanus) worden zijn beste vrienden. Maar Eridanus zit met angst en beven te wachten op de dag dat Saturno weer vertrekt en die dag komt ook.

Wanneer Saturno bij toeval een ovale steen ontdekt begint een veranderd alles, voor iedereen.
Eridanus verteld na al die jaren van geheimhouding alles aan Saturno en Regulus.
Leest de brief voor die de feeën koningin heeft geschreven en stelt Saturno voor de bijna onmogelijke keuze; neemt hij de opdracht aan om zijn bosrijk proberen te redden van de kwade heksen of blijft hij veilig bij de enige mensen die hij nog heeft en waar hij van is gaan houden als zijn eigen familie? Zijn keuze zal alles veranderen, en niet alleen voor zichzelf en zijn verloren rijk. Samen met Regulus gaat hij de gevaarlijke missie aan. Gelukkig staan ze er niet helemaal alleen voor ook al zijn sommige aanwijzingen behoorlijk lastig te ontcijferen of kijken onmogelijk.
Spica blijft achter een probeert samen met tovenaar Stellarius hun thuis wereld veilig te houden.

Een ontzettend wervelende verhaal over jonge elfen die de verloren rijken moeten zien te redden.
De manier waarop het geschreven is zorgt ervoor dat je het in één ruk wilt en misschien zelf wel kúnt uitlezen. Het pakt je meteen vast een neemt je mee in een snel en ongelofelijk spannend verhaal.
De personages worden erg mooi verteld en beschreven en dit zorgt ervoor dat er geen vergissing kan ontstaan over hoe ze eruit zien en hoe hun karakter is. Doordat alles zo mooi omschreven is lees je dit verhaal niet gewoon, nee, je bevind je regelrecht in het avontuur waardoor het des de spannender en intenser is. Wat ik absoluut niet vergeten mag worden zijn de illustraties in het boek en op de cover. Deze tekeningen brengen het verhaal tot leven en laten je de spanning en andere emoties van dat moment in het verhaal nog meer voelen die je door het verhaal zelf al beleeft.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2136-3
Pagina’s: 410
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

One thought on “De kronieken van fantasia – deel 1: Het verloren rijk – Geronimo Stilton

    raya dijks said:
    16 januari 2023 at 16:08

    nou,leuk boek,veel bloed,in alle 6 boekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.