De vrouwe van Myrdin – Cathinca van Sprundel

Gepubliceerd op

untitled-1

In Cymbran is de sluier tussen de mens en de Andere Wereld vrij dun. Geesten, elfen en hun duistere vrienden zijn dichtbij. Ze zijn grillig en onvoorspelbaar en elke magie, elke wens heeft zijn prijs. Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen. Wanneer Airys deze belofte wil inlossen, gebeurt het onverwachte en wordt ze verscheept naar het spookeiland Myrdin. Hier moet ze haar eigen angsten overwinnen, wil ze ooit haar familie en haar geboorteland nog terugzien.

Airys is al zeven jaar de boodschapper voor koningin Aranrod zonder daarvoor betaald te worden, nu heeft ze haar laatste klus volbracht en verwacht ze haar beloning. Haar prinsdom Dyfed is namelijk zeven jaar geleden ten prooi gevallen aan ‘de andere wereld’ en die wil ze terug. Maar koningin Anranrod is niet blij deze verplichting te moeten voldoen en met een listige truck voldoet ze aan haar verplichting zonder daar écht aan te voldoen. Ze kent Airys niet Dyfed toe maar het spookeiland Myrdin en de omliggende eilanden. Airys zal dit moeten accepteren, maar voor hoe lang ze dat doet is nog maar de vraag want Dyfed is van haar en niets anders. Toch reist Airys, samen met haar bediende Shona, af naar Myrdin en heeft na de vreselijke reis over zee ook nog de twee ergste nachten van haar leven, in nacht drie is ze het zat en gaat op wacht zitten. Dan ontmoet ze Waldrun, een jongen die uit zijn geliefde Gwyneth is gevlucht voor wie hij is, hij is namelijk de jongen die groeit en krimpt, maar wanneer dat gebeurd of hoe? daar is geen pijl op te trekken. De verschillende wezens en mensen die op haar pad komen verbleken bij de komst van één knappe man genaamd Llew Llaw Gieffs. Wie ze kan vertrouwen en wie ze moet wantrouwen weet ze niet en zal op haar gevoel moeten vertrouwen wil ze ooit terug kunnen keren naar Dyfed.

Prachtige cover, heel mysterieus, mooi gekleurd en een ‘en profiel’ tekening van de vrouw voor de maan echt ontzettend mooi. Dit verhaal is ontzettend fijn geschreven, het sleept je mee vanaf de eerste pagina en verslapt geen moment. In de loop van het verhaal zie je Airys volwassen worden en leren wie ze werkelijk is en wat ze werkelijk kan. Haar strijd hoeft ze gelukkig niet alleen te strijden en de band die ze met Waldrun en Shona heeft is onbetaalbaar, niet alleen voor haar maar ook voor dit verhaal. Wat is het fijn als een verhaal zo goed geschreven is dat je ‘een film gekeken hebt’ i.p.v. lettertjes in een boek, dat leest zoveel fijner en maakt dat ik des de meer baal dat ik het boek uit heb. Een héél gaaf, spannend en ontroerend verhaal over een jong meisje dat uitgroeit tot een volwaardig eiland heerseres. Deze schrijfster mogen we wel in de gaten gaan houden.

Uitgeverij: Scelta Publishing
ISBN: 9789491884603
Pagina’s: 280
Prijs: € 15,-

[bol_product_links block_id=”bol_5938fe88da10f_selected-products” products=”9200000076110694″ name=”De vrouwe van Myrdin – Cathinca van Sprundel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.