Het Antiserum – Patricia Verlinde

Gepubliceerd op

Het Antiserum -  Patricia Verlinde

Melanie is een achttienjarig, schoolgaand meisje.
Een half jaar voor de onverwachte dood van haar vader, gaat ze met school op werkweek. Nadat ze eerst vreselijk wordt vernederd door Caroline, het populairste meisje van de klas, wordt ze ‘s nachts in de bossen gebeten door een hond.
Anderhalf jaar later ontmoet ze Tristan. Het duurt niet lang voordat ze hopeloos verliefd op elkaar worden, maar het wordt al snel duidelijk dat zowel Tristan als zijn zus Elizabeth een vreselijk geheim hebben. Wat heeft Tristan te maken met de dood van haar vader? Was het misschien geen zelfmoord? En wat is de rol van haar oom Rob in dit alles?
Stukje bij beetje ontrafelt ze het geheim en komt ze achter haar rol in een luguber schaakspel.
Alles komt ten slotte tot een vreselijke finale als er ineens eeuwenoude vampiers opduiken…

In Het Antiserum volg je hoofdpersoon Melanie. De werkweek van school verloopt alles behalve prettig. Alsof de pesterijen van Caroline nog niet genoeg zijn wordt Melanie ook nog eens gebeten door een hond. Een half jaar later overlijdt haar vader totaal onverwacht wanneer hij zelfmoord pleegt en Melanie blijft verdrietig achter. Een jaar later ontmoet ze Tristan en Melanie wordt hopeloos verliefd op hem. Langzaam ontdekt Melanie echter dat hij en zijn zus en Elisabeth een geheim hebben. De ontmoeting van Tristan blijkt niet toevallig, evenals de dood van haar vader waar Tristan meer van lijkt te weten. Langzaam komt Melanie achter de waarheid.

Het Antiserum is een ontzettend spannend verhaal waarin je helemaal in de huid van Melanie kruipt. Je voelt haar boosheid en verdriet, maar ook de ontluikende liefde tussen haar en Tristan. Later, wanneer ze stukje bij beetje achter de waarheid komt veranderd ook haar ijk op het overlijden van haar vader. De schrijfwijze is prettig en het verhaal blijft spannend tot de laatste letter. Een aangrijpend verhaal wat je niet meer los laat tot het laatste hoofdstuk.

Uitgeverij Macc
ISBN: 978-90-78437-13-0
Prijs: € 16,95

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.