Hof van doorns en rozen – deel3 – Sarah J. Maas

Gepubliceerd op

image002-1

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

Feyre is weer terug aan het Lentehof bij Tamlin en Lucien en ze zal haar koppie erbij moeten houden en haar geestelijke muur intact. Via de mentale metgezelband houdt ze contact met Rhysant al gebruikt ze het zo weinig mogelijk voor de veiligheid. De mogelijke bondgenoten van Tamlin, de Hybernische hoogheden genaamd Brannagh en Dagdan, zijn in lentehof en willen alles weten over alle eventuele zwakheden en tegelijkertijd de mogelijkheden voor de strijd. Ook al is Feyre machtiger en sterker dan ooit, ze zal ontzettend op haar tellen moeten passen wil ze alles tot een goed eind weten te brengen want niet alleen Feyre heeft krachten, ook haar tegenstanders heeft die. Feyre zit tussen de vuren van de hoven in, vanwege de acties van Rhys naar Tamlin en andersom, dat maakt alles extra complex. Rhys is druk bezig om zoveel mogelijk bondgenoten te verzamelen voor de aankomende strijd maar er zijn zoveel obstakels die nog aangepakt moeten worden dat alles in elkaar lijkt over te lopen. Voor wie zal Feyre daadwerkelijk haar krachten aanspreken en in de oorlog vechten en wie heeft er afgedaan? Verbonden worden aangegaan met eisen die voor sommige pijnlijk zijn en de verhoudingen in de hoven flink op scherp stellen.

Als je de eerste twee delen al heftig vond dan kan ik je vertellen, die Waren niks in vergelijking met dit laatste deel. De spanningen, conflicten, liefde, leugens, bedrog en achterbaksheid komen tot grote hoogtes en maken dit deel onmogelijk om weg te leggen.
De cover is echt weer geweldig, prachtige kleur, prachtige ranken in goud, zelfs de binnenkant van de cover heeft een prachtige lay-out. De cover is de eerste kracht van een boek en de uitgeverij heeft zichzelf daarin met deze trilogie weer goed op de lijst gezet. De humor tussen Rhys en Feyre maakt mij elk boek weer aan het lachen, het is allemaal zo mooi opgeschreven dat je er bijna echt bij bent. Je hoort de gniffels, ruikt Rhys zijn vleugels, voelt Feyre haar kracht en ziet de pijn van verschillende personages door de vlotte, oprechte, pure en leuke manier van schrijven. Ook in dit geweldige laatste deel zijn de ‘Feyre tinten grijs’ ook weer rijkelijk aanwezig dus de tere lezer die niet van erotiek houden hebben een klein probleem maar zoals ik in de recensie van een vorig deel al vertelde zijn het heftige, sexy maar mooi geschreven scènes, dus niks plats of oneerbiedigs aan. De verschuivingen die je niet ziet aankomen, doen je met je mond open verder lezen. Bondgenoten, vijanden… wie staat waar en wie is er nog te vertrouwen in deze op handen zijnde alles vernietigende oorlog. Een prachtig intens slotdeel van ‘hof van doorns en rozen- serie’ en dit deel raakte mij nóg meer dan de eerste twee, zoveel intenser en heftiger is alles. Gratis tip bij deze recensie ‘leg tissues klaar’.

Uitgeverij: Best of YA (Unieboek spectrum)
ISBN: 9789000349869
Pagina’s: 116
Prijs:€ 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_594b858183d86_selected-products” products=”9200000070999498,9200000071258021″ name=”Hof van doorns en rozen – deel3 – Sarah J. Maas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.