Hof van ijs en sterren – Sarah J. Maas

Gepubliceerd op

9200000085089852

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Herinneringen aan Rhys z’n dood en hun verbroken connectie achtervolgt Feyre nog steeds, gelukkig werken Rhys en Feyre allebei erg hard dus dan overvallen de herinneringen haar niet zo erg, maar als ze op rust is komen ze des de harder binnen. Door de recente oorlog is er onvrede ontstaan in de hoven, Rhys en z’n vrienden proberen samen met de anderen de onvrede weg te nemen en de vrede tussen, met en voor de hoven te herstellen, maar dat is niet zo makkelijk want iedereen heeft diepe wonden opgelopen door de jaren heen en de recente oorlog en daardoor is niet iedereen even goed voor rede vatbaar. Tamlin is de weg volledig kwijt en raakt in een isolement waar hij niet uit komt. Tussen de zussen is de verhouding ook wankel, Feyre heeft haar metgezel gevonden en gaat redelijk goed, Elain begint een beetje bij te komen en Nesta is nog altijd (en misschien zelf erger dan ooit) haar eigen koppige, dwarse en eigengereide zelf en dat geeft veel onrust, zorgen en verdriet. De winterzonnewending komt eraan en dat is een belangrijke gebeurtenis waar iedereen elkaar voorziet van cadeaus en samenzijn, Feyre moet nog steeds wennen aan sommige dingen en dit is er één van. Wat ook niet meewerkt is dat Rhys weet dat ze dan ook jarig is en dat maar niet schijnt te willen vergeten terwijl Feyre niks liever wil dan dat. Feyre maakt haar droom waar, hoe klein voor een ander dan ook en dat is misschien wel een van het grootste geschenk in haar nieuwe bijzonder leven samen met een inzicht dat ze krijgt.

Een beetje verwarrend in het begin is dat je bij het ene een hoofdstuk met een naam denkt, voelt, kijkt en leest wat diegene denkt (echt vanuit diegene z’n perspectief) terwijl bij een ander word er óver diegene verteld. Ik heb weer ontzettend genoten en vaak hardop gelachen om Rhys en z’n broers en Rhys en Feyre en om Mor, ze zijn allemaal zo heerlijk op elkaar afgestemd dat de humor het boek uit spat. Dit is wel helaas wéér zo’n boek die je in één ruk uitleest omdat het zo geweldig beeldend is geschreven maar helaas ook omdat hij niet erg dik is. De cover…. die kan ik uren bekijken en bevoelen, wat is hij prachtig, de zwierige krullen zijn van glanzend zwart materiaal en springt van de cover af en de koper kleurige letters maken het mysterie helemaal af. Het is een verhaal met liefde en passie, saamhorigheid maar ook verdriet, het raakt je keer op keer wanneer je in deze boeken begint. Waar ik het normaal nooit over heb hoort er dit keer wel een beetje bij vind ik, Sarah verteld in het dankwoord hoeveel verdriet en onrust ze gehad heeft tijdens het schrijfproces van ‘hof van ijs en sterren’ en waarom sommige stukken nu meer voor haar betekenen dan andere en waarom sommige stukken zijn geworden zoals ze nu zijn, dat is best heftig om te lezen en ik heb er ontzettend veel bewondering voor dat je met zulke gebeurtenissen evengoed je kracht kunt vinden om je lezers een prachtig verhaal te geven.

Uitgeverij: Best of YA | Van Goor
ISBN: 9789000360475
Pagina’s: 219
Prijs: € 16,99
[bol_product_links block_id=”bol_5b1a95d45de11_selected-products” products=”9200000085089852,9200000085377717″ name=”Hof van ijs en sterren – Sarah J. Maas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.