Jager – Kim ten Tusscher

Gepubliceerd op

Jager

Met het tweeluik Jager & Prooi keert Kim ten Tusscher terug naar de wereld van Lilith, maar dan decennia voor de machtige drakenwisselaar wordt geboren. Sinds de terugkeer van de Godin Margal naar de wereld, proberen haar Jagers de vrede te herstellen. Wisselaars worden gedood en halfbloedjes gezuiverd in een oorlog die geen inwoner van Naftalia ongemoeid laat. Meaghun is Margals oudste zoon en haar meest gevreesde Jager. Maar kan hij het gevaar dat Ilahidir nadert tegenhouden? Of is hij het zelf die de idealen waar hij voor vecht omver zal werpen? Met Jager en Prooi weet Kim opnieuw een verhaal te spinnen, waarin mensen verschillend reageren op dezelfde gebeurtenissen. Morele keuzes, afkomst en overtuiging zetten vrienden, familie en volkeren tegenover elkaar. Terwijl het wel en wee van de personages aan je oog voorbij vliegt, kun je als lezer niet anders dan je afvragen: “wat zou ik doen, in een dergelijke situatie?”De broer en zus Margal (de Godin) en Moriën (de duivel) strijden tegen elkaar om de macht en het krijgen van volgelingen. Margal, de godin van de stad Ilahidir verliest langzaamaan volgelingen omdat zij licht en geluk zegt te brengen, maar in tegenstelling daarvan wordt de stad te groot en er blijft ondanks alles armoede en twijfel heersen.
Wisselaars, volgelingen van Moriën, die nog te redden zijn van Moriën’s vloek worden meegenomen naar Ilahidir om daar gezuiverd te worden, wat gepaard gaat met ernstige misvormingen door het zuur dat daarvoor gebruikt wordt, om vervolgens als halfbloedjes te worden opgenomen in de stad. Meaghun is de zoon van Margal en de Jager van Ilahihdir die op pad gaat om de dorpen te zuiveren van Moriën’s vloek.
Er zitten soms wendingen in het verhaal die ik niet aan heb zien komen en dat maakt het verhaal nog weer beter en spannender. Voor mij begon het verhaal na een aantal hoofdstukken pas echt te lopen en kon ik niets anders doen dan me laten meevoeren in de strijd tussen goed en kwaad.
Het einde kan je in de loop van het verhaal wel een klein beetje voorspellen maar dat doet absoluut niets af aan de spanning en de vaart die er in het verhaal zit. Het is zo goed geschreven dat de spanningsboog sterk blijft.
Wie echter het kleine broertje van de Lillith trilogie verwacht komt bedrogen uit want Jager lijkt in niets op het verhaal van Lillith. Met dit verhaal – de voorloper op de Lillith trilogie – slaat Kim ten Tusscher een heel ander pad in, dat evengoed net zo meeslepend is als Lillith.
Uitgeverij; Zilverspoor
Prijs: € 22,95
ISBN: 9490767611

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.