Koningsval – Victoria Aveyard

Gepubliceerd op

24ba3ee48305e140938252500453e06a_cache_

Mare Berrens is een gevangene, haar bliksemkracht is ze kwijt, en haar leven is in handen van Maven Calore, de jongen die ze ooit heeft liefgehad. Nu is hij koning, en hij probeert het werk van zijn overleden moeder voort te zetten in een poging om de macht over zijn land, en zijn gevangene, te behouden. Het provisorische leger van Mare blijft ondertussen groeien. Onder leiding van de verstoten prins Cal bereiden ze zich voor op een oorlog. Bloed zal tegen bloed vechten, elk leger met een eigen speciale kracht. En Cal zal niet stoppen voor hij Mare terugkrijgt.

Mare zit als een geketende hond vast in een halsband en ketenen die haar kracht afnemen en vast houden in het witvuurpaleis. Maven geniet zichtbaar van zijn macht als nieuwbakken koning maar complete macht over iedereen heeft hij niet. Mare hoopt nog steeds op de dag dat de scharlaken garde haar komt bevrijden maar het lijkt er steeds meer op dat ze hier zal sterven…. langzaam door de vernietigende werking van de zwijgstenen. Ze word ondervraagt om geheimen en verblijfplaatsen van de scharlaken garde te verraden maar wanneer ze niet naar zin meewerkt gebruiken ze haar grootste vrees, een fluisteraar. Mare heeft het steeds zwaarder met de boeien die haar kracht afnemen en wénst bijna de dood. Maven schommelt nog altijd tussen hoop en vrees, hoop op de macht en vrees om nog veel meer. Ondertussen blijft de scharlaken garde alle stappen volgen die Maven maakt en ze blijven proberen Maven af te troeven met hun zetten in deze oorlog. Maven doet er alles aan om zijn toch al zwakke greep op de macht te versterken met de dingen die hij doet en laat zien, maar tot nu toe heeft het alleen maar kleine veroveringen opgeleverd. Evangeline is een belangrijke troef, net als Mare en elke andere die iets voor zijn strijd waard kan zijn. Mare word door Maven gebruikt om de wereld iets te laten zien dat hij wíl dat ze zien en niets anders dan dat. Maar Maven blijft stappen zetten en niet perse in de richting van degene die hij nu aan zijn kant heeft en het is nog maar de vraag hoe dat uitpakt voor hem. Verbonden worden gesloten, verwachtte maar ook verrassende.

In dit deel lees je veel meer over de krachten die er zijn en vooral dat ze veel meer worden gebruikt (en misbruikt). Een super spannend deel waardoor je constant op het puntje van je stoel zit in plaats van lekker relaxt achterover geleund in je stoel. Ook krijg je verbazing na verbazing te verwerken over de dingen die er gebeuren, de geheimen en die onthult worden en de dubbele agenda’s die ongevraagd tentoongespreid worden. Mare stelt je weer niet teleur met haar pittige karakter en oplettendheid ook al is de situatie waarin ze verkeerd op z’n zachtst gezegd niet optimaal. Wanneer het einde nadert krijg je verrassing op verrassing en je kunt niet anders dan met open mond verder lezen. Het einde van dit deel is ronduit schokkend maar het echte einde is nog lang niet in zicht voor Mare en degene die met en tegen haar strijden. De cover past weer ontzettend mooi bij de twee voorgaande delen en ze zijn een aanwinst voor je boekenkast. De schoonheid maar ook de haat die je in het verhaal te verwerken krijgt zie je terug in de cover.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023472971
Pagina’s: 496
Prijs: € 24,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a8aa7eca3fdd_selected-products” products=”9200000079920821,9200000087462174″ name=”Koningsval – Victoria Aveyard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.