Magisterium reeks Deel4 – Het zilveren masker – Cassandra Clare en Holy Black

Gepubliceerd op

9789048835515

Callum Hunt wordt geconfronteerd met een leven vanachter tralies, verbannen uit de rest van de magische gemeenschap voor wat hij is en voor wat hij zou kunnen worden. Maar een schokkende openbaring heeft hem vrijheid beloofd – tegen een hoge prijs. Zal het hem lukken om sterk te zijn en trouw te blijven aan zijn vrienden en docenten? Of neemt hij het risico, waarmee hij alles zal vernietigen waar hij van gehouden heeft?

Al een half jaar zit Callum vast in de gevangenis en behalve Anastasia Tarquin is er nog niemand geweest die hem heeft opgezocht. Een gewone jongen van vijftien is hij allang niet meer, iedereen ziet alleen nog de vijand de des doods die in hem huist. Call mist zijn vrienden en denkt erg veel aan de dag terug dat Aaron vermoord werd. Aaron was zijn beste vriend en hij kan moeilijk verkroppen hoe alles is gelopen. Maar dan komt Anastasia hem halen en krijgt hij kans op zijn vrijheid, al is die kans niet zonder risico. Ook meester Joseph, vroegere leraar maar ook vertrouweling van Constatine, is aanwezig. Call snapt in eerste instantie niet wat er van hem verlangd word maar wanneer hem dat verteld word krijgt hij meer gedachten en gevoelens over wat hij moet gaan doen dan hem lief is. Wat moet hij doen? Zijn hart volgen of vast houden aan wie hij is? Ook ziet hij Tamara en Jasper weer voor het eerst in lange tijd en is daar dankbaar voor… of moet hij dat dit keer juist niet zijn? Call komt erachter dat hij veel meer macht en kracht heeft dan hij ooit had kunnen denken en is ontzettend bang dat hij toch meer Constantine is dan hij dacht en dat maakt hem bang. De strijd tussen goed en kwaad gaat onverminderd verder al is Call nu meer dan ooit de sleutel tot falen of succes.

Dit deel is denk ik tot nu toe het meest spannende en emotionele van allemaal. Callum staat voor vele keuzes en dilemma’s en het gevoel dat de schrijfsters in hem weten te leggen voel je tijdens het lezen. Je léést niet alleen maar over Call en zijn vrienden maar je belééft ze. Alles dat er gebeurd heeft een doel in het verhaal al denk je soms van niet, later in het boek of in een volgend deel krijgt het z’n uitkomst. De letters op de cover en rondom ‘op de snee’ hebben heel toepasselijk de kleur zilver gekregen en het ziet er prachtig uit. Dit is weer een verhaal dat je weg sleurt en echt meeneemt naar Call en wat hij meemaakt, onmogelijk weg te leggen totdat je de laatste letter hebt gelezen.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048835515
Pagina’s: 224
Prijs: € 17,50

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a13f9708b926_selected-products” products=”9200000083037553″ name=”Het zilveren masker” sub_id=”Cassandra Clare en Holly Black” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.