Prooi – Kim ten Tusscher

Gepubliceerd op

104

GOED OVERWINT ALTIJD KWAAD, MAAR WAT ALS ALLES WAT GOED LIJKT EEN ILLUSIE IS?

Nu Meaghuns geheim is uitgekomen, kan hij niet meer terugkeren naar het leven dat hij had. Op de vlucht voorzijn broer Cighal en pontifex Kaban, de raadsheer van zijn moeder, wordt hij gedwongen om na te denken over zijn plek in de strijd tussen de Goden. Maar heeft hij wel een keuze of is hij uiteindelijk niet meer dan een pion in het spel?Ondertussen is Margal op zoek naar Liis en de antwoorden die de voortvluchtige vrouw haar kan geven. Wanneer de nachtmerrie alsmaar erger wordt, moeten beide vrouwenhun kijk op de wereld herzien. Komen de nieuwe inzichten nog op tijd of zal Meaghun iedereen die hij liefheeft meesleuren in zijn val?

Cighal en Kaban hebben de eerste strijd overleefd maar nu Cighal de venator is staat hij voor de moeilijkste taak van zijn leven, als jager zal hij het beest dat zijn broer, Meaghun, is geworden van het leven moeten beroven om de mensheid te beschermen. Meaghun is op de vlucht. Hij weet zelf ook dat hij als wisselaar, als wolf, nergens veilig is en gezien word als een product van de duivel. Ook Liis is in gevaar sinds ze besloten heeft te vluchten van Margal. Op haar vlucht ontmoet ze veel lieve mensen, al moet ze goed oppassen wat ze zegt over haar verleden waar ze voor vlucht. Tot ze haar nieuwe vriendin ontmoet is ze alleen, erg eenzaam en natuurlijk ook angstig, zal ze haar einddoel halen voor en vooral mét haar kindjes? Of is haar vlucht voor niks. De strijd in Patega is heftig en heeft een vreselijk einde. Iemand moeten haten waar je van houdt en stiekem van iemand blijven houden die je vanwege het geloof zou moeten haten, een duivels dilemma waar velen voor komen te staan in dit tweede en helaas laatste deel van jager&prooi tweeluik.

Het enige probleem met dit tweeluik is je eigen geheugen over wie wie is en wat er in deel één ook alweer gebeurd was want ook dit deel trekt je weer vanaf bladzijde één naar binnen als een jager met zijn prooi zou doen. Je zit er meteen weer in een de spanning is vanaf hoofdstuk één weer volop aanwezig. De cover is weer ontzettend spannend en je blijft ernaar kijken, de blik in die ogen zegt veel over het verhaal dat je gaat lezen. Het verhaal heeft weer alles in zich, spanning, liefde, angst, bedrog, wraak maar vooral bizarre wendingen en gebeurtenissen. Het eind is op z’n zachts gezegd onthutsend maar op een bepaalde manier ook erg mooi.

Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 9789463080088
Pagina’s: 502
Prijs: € 24,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.