Showstopper – Haley Barker

Gepubliceerd op

5a125e63797789-92630228

Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 13 jaar en ouder.
Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter. Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen. Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Ben kijkt reikhalzend uit naar het circus dat eraan komt, maar of hij heen mag is nog maar de vraag, zijn moeder is namelijk een belangrijk persoon in de gemeenschap en Het kan gevaarlijk zijn om ergens heen te gaan waar zoveel droesems zijn. Het circus bestaat al veertig jaar word betaald door de zuiveren en word gaande gehouden door de droesemkinderen. Deze geschiedenis heeft en rauw, pijnlijk en dodelijk randje waardoor het leven in het circus verre van volmaakt is maar het is het enige dat de droesems nu nog kennen en hebben. Hoshiko is één van de droesemkinderen in het circus en ze is de top attractie van het circus als koorddanseres. Silvio Sabatini is de spreekstalmeester in het circus en voelt zich meer en beter dan z’n eigen soort  (de droesems) en zo behandeld hij zijn mensen dan ook. Wanneer Ben voor het eerst in zijn leven naar het circus gaat met zijn ouders en broer is hij compleet verbijsterd over wat hij daar ziet. Dit is een brug te ver voor hem en wanneer hij ‘de kat’, de koortdanseres Hoshiko, ziet optreden is hij op slag verliefd en ook zijn eigen weg even kwijt. Zijn moeder en meer dan genoeg anderen willen alle droesems kwijt, opgeruimd, dood, dus kan hij Hoshiko helpen om uit het circus te komen? Wil ze dat überhaupt wel? En zo ja hóe gaat hij dat dan doen?

Gruwelijk, dat is het eerste woord dat mij in mijn gedachten schiet. Niet alleen is het verhaal gruwelijk maar het is ook gruwelijk goed. Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen dit vreselijke circus in en je blijft lezen tot je wel móet stoppen. Elke minuut die je kunt lezen lees je en het word steeds spannender, steeds gruwelijker. Elke bladzijde is vergeven van macht, dood of opruiing. Alles is zo goed beschreven dat je je echt in het circus waant. De personages hebben elk hun eigen kracht en nemen je verder mee in deze gruwel. Wat een geweldig verhaal. Er word gesuggereerd dat fans van de hongerspelen dit een geweldig verhaal zullen vinden en dat kan ik alleen maar beamen. Al mag ik wel zeggen dat dit verhaal nog meer vaart en spanning heeft. De cover alleen al trekt je de boekenwinkel in, prachtige samenstelling van kleur en compositie past echt perfect bij het verhaal. Echt een aanrader voor wie klaar is met de zoetsappige verhalen en spanning wil die je niet meer loslaat. Wanneer het einde van het verhaal nadert zit je op de top van je zenuwen te hopen dat ze gaan redden wat ze van plan zijn maar er zijn teveel dingen die tegen hun werken. Een geweldig verhaal dat mij doet verlangen naar meer.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026143809
Pagina’s: 416
Prijs: € 17,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a994bd7612d2_selected-products” products=”9200000085930849,9200000085988396″ name=”Showstopper – Haley Barker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.