Summoner deel 3 – De strijdmagiër – Taran Matharu

Gepubliceerd op

9789000359714

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

Fletcher doorkruist samen met zijn vrienden Othello en Sylva de ether, ook zijn geliefde demon, Ignatius, is bij hem. Wáár in de ether ze precies terecht zijn gekomen is de vraag maar ze weten wel dat ze niet bepaald veilig zijn en het gevaar zit ze op de hielen. De bloemblaadjes die hun in leven moeten houden zijn schaars en ze zullen op zoek moeten naar meer, wat een gevaarlijke en verdeelde trip oplevert. De zoektocht naar thuis word maar gedeeltelijk beloont, ze zijn in gevaar doordat de edelen van Hominum verdeeld zijn en de burgers aan hun kant proberen te krijgen met leugens. Fletcher krijgt meer verantwoordelijkheden en moet zich daar nog in gaan vinden, want op het moment is het allemaal even teveel. Ignatius is veranderd, behoorlijk verandert, en Fletcher daardoor ook, waardoor hij weer nieuwe dingen leert en moet zien te leren. Hij zal zijn landgoed Raleighshire moeten gebruiken voor een groter plan. Maar de gevaarlijke Ork Khan ligt nog altijd op de loer en een nieuwe strijd is op komst.

De cover is weer onwijs gaaf, de kleuren en de tekening zijn echt geweldig. Vanaf de eerste bladzijde zit je vast genageld samen met Fletcher in de ether. Vanaf het begin is het ook meteen alweer super spannend (elke keer lukt dat weer). De spanning bouwt zich naarmate het verhaal vordert uit tot een hoogtepunt en het einde is onvoorstelbaar. Vele verliezen worden geleden en die voel je tijdens het lezen. Je krijgt steeds meer demonen en andere wezens voorgeschoteld en je kunt ze ook weer écht voor je zien. Een héérlijke manier van schrijven, duidelijk, open en meeslepend. Een mooi maar heftig derde deel van deze serie die je doet verlangen naar meer. Gelukkig laat dat niet lang op zich wachten en is de prequel ‘de outcast’ onderweg (juni).

Uitgeverij: Best of YA
ISBN: 9789000359714
Pagina’s: 299
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5afed50012940_selected-products” products=”9200000085089597,9200000085377588″ name=”De strijdmagiër – Taran Matharu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.