Sporen in de tijd – Peter Kouwenberg

Gepubliceerd op

Peter_Kouwenberg_Sporen_in_de_tijd

Verzamelde gedichten van Peter Kouwenberg rond de thema’s verlangen en verlies
Poëzie die zich onderscheidt door de treffende wijze waarop de dichter uitdrukt wat u altijd had willen zeggen maar nooit hebt uitgesproken

De gedichten voeren u mee naar het diepste van uw ziel en naar de harten van uw geliefden

Sporen in de tijd is een verzameling van gedichten die auteur en dichter Peter Kouwenberg schreef in de periode tussen 1968 en 2012. De gedichten zijn opgedeeld in zes hoofdstukken die elk hun eigen sfeer hebben. De ondertitel van deze dichtbundel, gedichten over verlangen en verlies, vat duidelijk samen waar deze bundel over gaat. Toch lopen de gedichten, en de gedachten dan wel het gevoel wat ze oproepen, sterk uiteen. Sommige gedichten zijn gevoelig; daarin heeft de dichter zich duidelijk kwetsbaar opgesteld. Andere gedichten zijn weer ruw, je zou haast zeggen afstandelijk.

Boven alles zijn de gedichten bijzonder om te lezen. Een poëtische vorm van woordgebruik waarin veel gevoel naar voren komt. Gedichten die een gevoel oproepen en soms zelfs aanzetten tot dieper nadenken. De gedichten werden door de jaren heen door de auteur geschreven en het is bijzonder om dit verloop terug te zien. Zijn de gedichten in het begin soms wat zoekende en aarzelend, gaandeweg de bundel worden ze steviger, alsof je de dichter ziet groeien al naar gelang het boek vordert.

Uitgeverij: De Veranda
ISBN: 9789462170568
Prijs: € 8,95/e-book € 4,99
Binnenkort ook beschikbaar als luisterboek en boek met CD

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.