Fit Fab 40 – Nanneke Schreurs

Gepubliceerd op


Met Nanneke Schreurs’ ‘Fit Fab 40′ word je de fitste versie van jezelf! Na je veertigste verandert je lichaam: de kilo’s komen er gemakkelijker aan, maar afvallen gaat niet meer zo eenvoudig. Dit boek leert je hoe je ook na je veertigste in 10 stappen met de juiste aanpassingen in voeding, training en leefstijl fit en slank door het leven kunt gaan. Vol met praktische tips, oefeningen en lekkere, makkelijke én snelle recepten.

Dit boek is er weer één om goed te bewaren en te herlezen wanneer je die opkikker of dat ene extra duwtje in de rug even nodig hebt. Ook ik nader de 40 (nu 38) en ik merk zeker ook dat ik ouder wordt. Ik ben mijn hele leven (te) dun geweest, ik woog 45 a 50kilo met mijn 1.70mtr zonder daar iets voor te hoeven doen of laten. Ik was actief sporter(misschien iets té met op mijn ‘hoogtepunt’ 6 dagen in de week bijna 4 uur per dag)  Toen ik zwanger raakte van onze dochter veranderde dat en na de bevalling is het ook anders gebleven. Daar moest ik echt even aan wennen en misschien went het nooit, maar feit is wel, het is niet onoverkomelijk en een boek als dit, helpt je om regelmaat en goede voeding te hanteren en jezelf niet helemaal te laten gaan omdat je ‘nu eenmaal 40 bent en je lichaam verandert’. Een boek als dit is vaak ook echt een eye opener, omdat je dingen leest die je misschien al wist (of niet), en je echt even de inzichten geven die je nodig hebt om iets vol te houden of er überhaupt aan te beginnen.

Dit boek is geschreven als zijnde 10 weken-plan, 1 week per stap dus, maar als je voor een stap langer de tijd nodig hebt dan 1 week is dat ook helemaal prima. Kortom dit boek is een handleiding (een hulpmiddel) dat je kunt gebruiken op je eigen tempo, al is de gegeven tijd aanhouden meestal wel aan te raden. Dit boek is a new lifestyle, en geen quickfix zegt Nanneke heel mooi, deze nieuwe lifestyle begint als je de 10 stappen hebt bereikt. Dus pas ná het dichtslaan van dit boek begint het ‘echte werk’. In de inleiding wordt veel verteld over hoe andere culturen over sommige dingen denken en hoe dingen ten goede gekeerd en/of gebruikt worden in plaats van het als iets slechts te zien.  Zoals de menopauze, beter bekend als de overgang, bij ons (de westerse cultuur) is dat iets dat als iets vreselijke beschouwd wordt en bij andere volkeren wordt het juist gezien als een soort zegen, de lente van de tweede helft van je leven en wordt het met liefde ontvangen. Ook wordt er veel uitgelegd over wat bepaalde dingen in het boek inhouden of betekenen, dus je begint niet onvoorbereid in dit traject. Veel tips krijg je al meteen in het eerste hoofdstuk zoals, hou je doelen klein, dan is de beloning groot, en visualiseren wie je wilt worden en hoe je wilt worden is al 90% van het resultaat, want met de wens alleen kom je er niet, je zult het echt voor je moeten zien. Omdat je stofwisseling veranderd wanneer je richting de 50 (en dus de overgang gaat) verteld Nanneke ook heel veel over wat bepaalde voedingsstoffen nu met je lichaam en vooral in je lichaam doen. Er staan veel hulpmiddelen in om bepaalde dingen te berekenen, bijvoorbeeld en tool om je calorieën verbruik te berekenen. De recepten de erin staan zijn in samenwerking met Faya Lourens en Vivian Reijs. De foodfoto’s zijn echt te gek om t zien en zorgen ervoor dat je heel graag en snel aan het koken wil slaan. Al met al is dit echt een opsteker voor de vrouw die wat ouder begint te worden. En nee, daar is niks mis mee.

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021582689
Pagina’s: 191
Prijs: € 20.99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.