Ken jezelf, Coach jezelf – Ellen Evenhuis

Gepubliceerd op

9789401426077

**Zo makkelijk en duidelijk geschreven dat het net zo goed ‘zelfhulp voor dummy’s’ had kunnen heten’ **

Dit boek leert je op praktische wijze zelf de regie in handen te nemen voor de omgang met jezelf én met anderen, op het werk, met vrienden of thuis. Om te snappen hoe je deze relaties vormgeeft, moet je eerst naar jezelf kijken.

Loop je jezelf voorbij, of ben je niet in beweging te krijgen? Waarom zit de ene keer in je leven alles mee en voel je je in balans, terwijl op andere dagen alles tegenzit en je jezelf niet in evenwicht voelt? In hoeverre beïnvloeden bepaalde gebeurtenissen en bijbehorend gedrag elkaar? Ken jezelf, coach jezelf vergroot de kennis over jezelf en geeft op een toegankelijke manier een blauwdruk van je eigen psychisch functioneren.

Aan de hand van heldere tekeningen en toegankelijke teksten wordt in vier delen inzichtelijk gemaakt hoe je psychologisch in elkaar zit. Een eenvoudig stap-voor-stap-model leert je op luchtige wijze met jezelf aan de slag te gaan aan de hand van talrijke oefeningen, voorbeelden en vragen.

Van onbewust naar bewust leven dat gaat niet in één dag of met één simpele oefening, dat vergt tijd en doorzettingsvermogen. In dit boekje word er met duidelijke teksten en tekeningen uitgelegd hoe je dat kunt beginnen en bewerkstelligen. In ieder geval is het een erg mooi toegankelijk boekje om ermee kunt beginnen te veranderen. Er worden cijfers en procenten gegeven die uit officiële onderzoeken komen zodat je ook echt kunt zien hoeveel of hoe weinig iets word gedaan/gebruik of juist niet word gedaan of gebruikt.

Wat ik een prachtig gedicht vind dat erin staat heet ‘vallen en opstaan’ het geeft je een kijkje in hoe het met veel dingen gaat. Eigenlijk durf ik wel te zeggen dat dit boekje de uitgebreide versie is van het spreekwoord ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ alles word zoveel mooier en beter als je eerst jezelf leert kennen en begrijpt om daarna pas de rest te ontdekken of begrijpen. Er staan mooie duidelijke opdrachten en oefeningen in om te doen en je leert echt naar jezelf kijken op een andere manier. Sommige dingen denk je nooit zo over na maar als je ze in dit boek ziet staan kloppen ze wel degelijk.

Uitgeverij: Lannoo Campus
ISBN: 9789401426077
Pagina’s: 118
Prijs: € 19,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.