Super-IK – Lex Goos & Lianne Smit-Volkers

Gepubliceerd op

9789401426008

Wat als je vertrekt vanuit een positiever denkkader en de nadruk legt op datgene waar je goed in bent? Super-IK neemt de proef op de som.

Al te vaak focussen we op wat we minder goed kunnen en proberen we dat te verbeteren. Nochtans toont onderzoek aan dat het veel effectiever is om te vertrekken van je positieve eigenschappen, en die te versterken. Op basis van inzichten uit de positieve psychologie ontwikkelden Lex Goos en Lianne Smit-Volkers een heel praktisch zelfcoachings-traject, dat je helpt om je persoonlijke bronnen van geluk te ontdekken en te versterken.

In dit boek leer je jezelf beter leren kennen, je krijgt door de opdrachten en uitleg van bepaalde eigenschappen een beter inzicht in welke eigenschappen en kwaliteiten je wél hebt in plaats van degene die je (nog) niet hebt. Alles word geschreven vanuit het positieve, dus als je een eigenschap wel bezit maar in mindere mate gaat het erom dát je het hebt, want er kan altijd nog aan gewerkt worden om het te verbeteren. Het gaat er in dit boek dus om dat je jezelf op waarde leert schatten en je niet minder voordoet dan je bent. Door de schema’s en opdrachten die je invult krijg je inzicht in hoever jij al bent om een Super-IK te worden of te zijn. Alles word heel duidelijk uitgelegd en van bepaalde eigenschappen dacht ik dat ik ze weinig tot niet bezat maar niets is minder waar, door de goede duidelijke uitleg over wat een bepaalde eigenschap inhoud kwam ik er in ieder geval achter dat ik meer in me heb dan ik dacht en dat is mooi om te zien. Verbetering zal iedereen altijd willen en zoeken in zijn of haar leven en met dit boek behoord dat tot de mogelijkheden. Ik heb (uiteraard) nog net het hele boek uit kunnen werken omdat veranderen niet in een dag of een week tijd kan gebeuren maar ik heb alle hoofdstukken wel gelezen en gezien welke dingen er nog aan zitten te komen. Ik moet zeggen, ik ben erg onder de indruk van dit boek omdat ik het erg mooi vind dat er hier gekeken word naar wat er wél is en dat je daar trots op mag zijn, hoe ontevreden je daar nu misschien nog over bent, jouw Super-IK ligt hiermee wel op de loer. Een aanrader voor mensen die op zich wel tevreden zijn met zichzelf maar toch nog dingen anders zouden willen bekijken of verbeteren. De gerieven in het boek worden ook ondersteund middels diverse voorbeelden die te vinden zijn op de website: http://www.superik.nl zeker ook een kijkje waard dus.

Uitgeverij: Terra Lannoo
ISBN: 9789401426008
Pagina’s: 240
Prijs: € 17,99

 

 

Geschreven door

Contact Info

2 thoughts on “Super-IK – Lex Goos & Lianne Smit-Volkers

  Lex Goos said:
  14 september 2015 at 12:20

  Bedankt voor je positieve verhaal Ilse. Wellicht is het voor lezers ook prettig om te weten dat de gerieven in het boek ondersteund worden middels diverse voorbeelden die te vinden zijn op de website: http://www.superik.nl.
  Zeker voor een wat jongere doelgroep is het voor de beleving prettig als informatieve teksten ondersteund worden met filmpjes, plaatjes en tekstuele voorbeelden.

   Ilse Borst responded:
   22 september 2015 at 11:07

   hoi Lex,

   Bedankt voor uw compliment,en ik heb uw suggestie er meteen even erbij gezet.
   Ik vind het echt een heel bijzonder boek omdat je tot inzichten komt waar je in je dagelijks leven zo overheen kijkt en niet over na denkt.

   met vriendelijke groet, ilse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.