Bijbel voor kinderen, op rijm – Marianne Busser & Ron Schröder

Gepubliceerd op

Op toegankelijke wijze beschrijven Marianne Busser en Ron Schröder het leven van Jezus, over de engel die het goede nieuws aan Maria brengt, de geboorte van Jezus, zijn boodschap aan de mensen en ook zijn dood en wederopstanding. Een fijne kennismaking met de Bijbel, om samen te lezen en te bekijken. Met prachtige illustraties van Pyhai.

De schutbladen zijn goudkleurig en dat is ontzettend mooi. Hoe het boek is gevuld is ook heel mooi gedaan, het zijn in principe allemaal kleine korte verhaaltjes over de bijbel verhalen en ook nog eens op rijm. Zeker een waardevol boek om samen met je kindje te lezen wanneer deze hieraan toe is. Natuurlijk zal het voor papa en/of mama even gek zijn om korte bijbel verhaaltjes voor te lezenen ook nog eens in rijm, maar hele jonge kinderen zijn gek op rijm en leren er ook veel van, dus des de mooier om zo’n complex iets als de bijbel verhalen op deze ‘makkelijker’ manier voor te kunnen lezen. De illustraties zijn zeker het uitgebreid bekijken waard, want Pyhai heeft er ontzettend mooi werk van gemaakt en verrijkt dit boek absoluut. Ik moet er wel heel eerlijk bij zeggen, dat het als papa en/of mama wel even het oefenen waard is, want dit boek op rijm lezen is lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Het mooiste bijbel verhaal in deze kinderbijbel vind ik ‘de arme vrouw’ jammer genoeg heel treffend voor elk tijdperk, maar zeker in deze tijd waarin we allemaal hulp nodig hebben. Dit boek inspireert en brengt stof tot nadenken. Ook als volwassene is het echt geen schande om deze versimpelde bijbel uitgave te lezen, samen met de ‘gewone’ kinderbijbel vind ik dit een heel waardevol goed om in huis te hebben, omdat de echte bijbel een wirwar van zinnen en woorden is en iedereen die hier wel in geïnteresseerd is of wil weten wat er nu eigenlijk in de bijbel verteld wordt daardoor afhaakt. De aanschaf van een boek als dit is zeker geen weggegooid geld want geschiedenis is goud waard.

Kijk even naar deze prachtige illustratie van Pyhai om een idee te krijgen hoe het je meeneemt door deze kinderbijbel heen, prachtig toch.

Uitgeverij; Holkema en Warendorf
ISBN: 9789000371891
Pagina’s: 103
Prijs: € 15,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.